Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μανδαλιανός: «Ζητάμε υπομονή από τους δημότες Κορδελιού - Ευόσμου»

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου σημείωσε πως είναι δύσκολο να απομονωθεί ο δήμος που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, ενώ διέψευσε για ακόμη μια φορά τις φήμες περί καμπ μεταναστών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Σε αυστηρό λοκντάουν βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο 20/1 ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων με την Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορωνοϊού, με μερίδα πολιτών να αντιδρά έντονα και να προβαίνει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, ενώ ο δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, μέσω του TyposThes, καλεί τους δημότες να κάνουν λίγες μέρες υπομονή ώστε να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει στο δήμο και να γίνει η ινχηλάτηση των κρουσμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί κάτοικοι για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Μανδαλιανός σημείωσε στο TyposThes: «Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει φτάσει σε ακραίο σημείο κόπωσης, υπάρχει ο εγκλεισμός τόσους μήνες, καταστήματα παραμένουν κλειστά, και η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή. Τα έντονα μέτρα τους οδήγησαν να αντιδράσουν. Όμως ζητώ την υπομονή τους, να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να το ξεπεράσουμε αυτό που συμβαίνει».

Όσο για την διαμαρτυρία των κατοίκων κατά της ενδεχόμενης δημιουργίας κέντρου μεταναστών/ προσφύγων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε πως «δεν υπάρχει κανένα κρυφό καμπ για πρόσφυγες/ μετανάστες άνω του Περιφερειακού. Αυτά που διαδόθηκαν είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Επικοινώνησα προσωπικά με αρμόδιους αστυνομικούς του τμήματος Μεταναστών και με επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για καμπ προσφύγων. Οι πρόσφυγες από τη Δομή στα Γρεβενά θα μεταφερθούν σε υπάρχουσες δομές όπως πχ στο Βαγιοχώρι, στις Σέρρες. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό για να κυκλοφορήσουν αυτή την φήμη».

«Να περιορίσουμε την μετάλλαξη εν τη γενέσει»

Αναφορικά με το βαθύ κόκκινο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ο κ. Μανδαλιανός σχολίασε στο TyposThes πως αυτό οφείλεται στον εντοπισμό 12 κρουσμάτων που έχουν την Νοτιοαφρικανικό στέλεχος κορωνοϊού. «Δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί το εμβόλιο σε αυτές τις μεταλλάξεις. Γι’ αυτό μπήκε το αυστηρό λοκντάουν στο δήμο μας. Ο ΕΟΔΥ μάς έχει ενημερώσει για 12 κρούσματα. Δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς βρίσκονται, ωστόσο δεν συνδέονται μεταξύ τους. Πρέπει να προσέξουμε όμως ώστε να περιορίσουμε το νέο στέλεχος εν τη γενέσει του», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί ένα αυστηρό λοκντάουν μέσα στον ιστό της πόλης σχολίασε ότι: «δεν είναι εφικτό». Και εξήγησε: «Δεν μπορείς να περιορίσεις, να απομονώσεις, ένα δήμο που συνορεύει με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης μας». Ωστόσο σημείωσε πως στους δρόμους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γίνονται αυστηροί έλεγχοι ενώ επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις (πχ εργασία, μετακίνηση σε γιατρό). Για τους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα σε ιδιωτικά σχολεία τα οποία βρίσκονται σε γειτονικούς δήμους είπε πως εν τέλει θα μπορούν να πάνε στα σχολεία τους. Στους μαθητές των σχολείων εντός ορίων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Rapid tests

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο δήμο διεξάγονται rapid tests στα εξής σημεία:

-Τρίτη 23.02 από τις 10.00 πμ έως τις 15.00 μμ στο αμφιθέατρο του πεζόδρομου Εθνικής Αντιστάσεως στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τις 10.00 πμ έως τις 15.00 μμ στην Πλατεία Ευόσμου.

-την Πέμπτη στην περιοχή Ρομέο κοντά στο 11ο σχολείο, Κάτω Ηλιούπολη

-και στο 70ο δημοτικό σχολείο στις παρυφές με Μενεμένη, περιοχή Ελπίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ, θα πρέπει να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τα τεστ θα διενεργούνται από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ