Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αισιόδοξοι οι δήμαρχοι Κασσάνδρας και Σιθωνίας για το άνοιγμα του τουρισμού

Τί δηλώνουν αμφότεροι οι δήμαρχοι στο TyposThes.gr και τί προσδοκούν να συμβεί στην φετινή τουριστική σεζόν

 

Του Δανιήλ Γ. Παπαδανιήλ

 

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

 

 

Μπορεί να μην είναι μια φυσιολογική τουριστική χρονιά και η φετινή, ωστόσο είναι γεγονός ότι περιμένουμε μια χρονιά πολύ καλύτερη από την περσινή, και μια χρονιά με απόλυτη ασφάλεια. Αυτό τονίζεται από πλευράς των δημάρχων Σιθωνίας Χαλκιδικής, Κυπαρίσση Ντέμπλα και Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, με την απόλυτη βεβαιότητα και αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και προς όφελος του τουρισμού στην περιοχή.  

 

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας

 

"Ανοίγει σήμερα η τουριστική σεζόν και για τη Χαλκιδική και το δήμο μας, και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Τόσο ο δήμος μας, όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού εν γένει, με τηρούμενα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες και να τους φιλοξενήσουν με απόλυτη ασφάλεια", τονίζει στον "Τύπο Θεσσαλονίκης", ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ντέμπλας. "Βέβαια", συνεχίζει, "το μεγαλύτερο κύμα τουριστών αρχίζει από τις 20 Ιουνίου και μετά και φτάνει έως το Οκτώβριο, και περιμένουμε από τον Ιούνιο την αθρόα προσέλευση των τουριστών.

Πάντα φυσικά με τη δέουσα προσοχή, όπως άλλωστε κάνουμε και στις διοικητικές υπηρεσίες και στους εργαζόμενους στο δήμο μας, με τα self test, τους εμβολιασμούς, όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν". Τέλος, ο κ. Ντέμπλας σημειώνει ότι "μπορεί να μην είναι μια φυσιολογική τουριστική χρονιά και η φετινή, ωστόσο είναι γεγονός ότι περιμένουμε μια χρονιά πολύ καλύτερη από την περσινή, και μια χρονιά με απόλυτη ασφάλεια. Είμαστε πραγματικά πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην περιοχή μας επ' ωφελεία των κατοίκων και των τουριστών".  

 

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά

 

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά λέει ότι "θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος, θ' αρχίσουμε να μπαίνουμε στην κανονικότητά μας... Το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών μας έχει εμβολιαστεί και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό, οπότε προχωράμε με αισιοδοξία". Επισημαίνει ότι από τη μεριά του δήμου σε επίπεδο καθαριότητας και καθαρισμού ακτών είναι πανέτοιμοι, ό,τι ήταν να γίνει έχει ολοκληρωθεί, και από εκεί και πέρα τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά είναι έτοιμα να ανοίξουν. "Όλοι αδημονούν πραγματικά για το ξεκίνημα", υπογραμμίζει η κ. Χαλκιά και συνεχίζει: "Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη, και από τις προσλαμβάνουσες και από τους ξενοδόχους με τους οποίους μιλάμε, θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, πολύ καλύτερη από την περσινή. Ο κόσμος δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να έρθει να νοικιάσει ξενοδοχεία, η μόνη τους αναστολή είναι για τα μέτρα που θα ισχύουν στις χώρες τους. Εμείς από κει και πέρα έχουμε και τον εσωτερικό τουρισμό, είμαστε ένας δήμος που έχει πολύ δεύτερη κατοικία, ούτως ή άλλως θα γεμίσει Θεσσαλονικείς... Μετά από 5-6 μήνες που έχουν να 'ρθουν στα σπίτια τους, νομίζω ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει αθρόα προσέλευση...".

Η δήμαρχος ωστόσο με την ευκαιρία επισημαίνει και το πρόβλημα της καθαριότητας το οποίο κορυφώνεται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο και εφιστά στον κόσμο την προσοχή. "Η αλήθεια είναι ότι με μεγάλη μας χαρά θα ξαναρθούμε στην κανονικότητά μας, είναι κάτι που και μεις το περιμέναμε πάρα πολύ καιρό. Βέβαια δεν ξέρουμε τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε με το θέμα της καθαριότητας. Είναι ένας πεντακάθαρος δήμος αυτή τη στιγμή, και όπως θα κατέβουν όλοι, δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται κάποια πράγματα. Θ' αρχίσουν να πετάν σκουπίδια, στρώματα, έπιπλα. Θα πρέπει όλοι να συνετιστούν. Θα είμαστε πολύ αυστηροί σ' αυτό... Γιατί ένας να καθαρίζει και εκατό να λερώνουν δεν πρόκειται να μείνει ποτέ καθαρός ο δήμος μας. Όλοι μαζί με καλή θέληση νομίζω ότι θα βρούμε τη λύση...", τονίζει η δήμαρχος Κασσάνδρας.

 

 

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πρακτική στο Διαβαλκανικό για φοιτητές από Ιατρικής από Κύπρο
Στρατηγική Συμφωνία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής
Θεσσαλονίκη: Πρακτική στο Διαβαλκανικό για φοιτητές από Ιατρικής από Κύπρο