Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Το πρώτο Σ/Κ με μαζική «έξοδο» σε εξοχικά, παραλίες

Ανοιχτές από χθες οι μετακινήσεις εκτός νομού μετά από πολλούς μήνες

Πρώτο Σαββατοκύριακο με «έξοδο» καθώς άνοιξαν από χθες οι μετακινήσεις εκτός νομού και ήδη από χθες υπήρξε κινητικότητα από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική. Σήμερα αναμένεται περισσότερος κόσμος να κινηθεί προς τα εξοχικά και τις παραλίες της Χαλκιδικής, με κάποια μπιτς μπαρ του πρώτου ποδιού να ετοιμάζονται έχοντας βγάλει και τις ξαπλώστρες τους στην άμμο.

Άλλωστε, οι δήμαρχοι Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, και Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, εξέφρασαν στο TyposThes την απόλυτη βεβαιότητα και αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και προς όφελος του τουρισμού στην περιοχή. "Ανοίγει σήμερα η τουριστική σεζόν και για τη Χαλκιδική και το δήμο μας, και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Τόσο ο δήμος μας, όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού εν γένει, με τηρούμενα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες και να τους φιλοξενήσουν με απόλυτη ασφάλεια", τονίζει στο TyposThes, ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ντέμπλας. "Βέβαια", συνεχίζει, "το μεγαλύτερο κύμα τουριστών αρχίζει από τις 20 Ιουνίου και μετά και φτάνει έως το Οκτώβριο, και περιμένουμε από τον Ιούνιο την αθρόα προσέλευση των τουριστών.

Πάντα φυσικά με τη δέουσα προσοχή, όπως άλλωστε κάνουμε και στις διοικητικές υπηρεσίες και στους εργαζόμενους στο δήμο μας, με τα self test, τους εμβολιασμούς, όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν". Τέλος, ο κ. Ντέμπλας σημειώνει ότι "μπορεί να μην είναι μια φυσιολογική τουριστική χρονιά και η φετινή, ωστόσο είναι γεγονός ότι περιμένουμε μια χρονιά πολύ καλύτερη από την περσινή, και μια χρονιά με απόλυτη ασφάλεια. Είμαστε πραγματικά πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην περιοχή μας επ' ωφελεία των κατοίκων και των τουριστών". 

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά λέει ότι "θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος, θ' αρχίσουμε να μπαίνουμε στην κανονικότητά μας... Το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών μας έχει εμβολιαστεί και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό, οπότε προχωράμε με αισιοδοξία". Επισημαίνει ότι από τη μεριά του δήμου σε επίπεδο καθαριότητας και καθαρισμού ακτών είναι πανέτοιμοι, ό,τι ήταν να γίνει έχει ολοκληρωθεί, και από εκεί και πέρα τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά είναι έτοιμα να ανοίξουν. "Όλοι αδημονούν πραγματικά για το ξεκίνημα", υπογραμμίζει η κ. Χαλκιά και συνεχίζει: "Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη, και από τις προσλαμβάνουσες και από τους ξενοδόχους με τους οποίους μιλάμε, θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, πολύ καλύτερη από την περσινή. Ο κόσμος δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να έρθει να νοικιάσει ξενοδοχεία, η μόνη τους αναστολή είναι για τα μέτρα που θα ισχύουν στις χώρες τους. Εμείς από κει και πέρα έχουμε και τον εσωτερικό τουρισμό, είμαστε ένας δήμος που έχει πολύ δεύτερη κατοικία, ούτως ή άλλως θα γεμίσει Θεσσαλονικείς... Μετά από 5-6 μήνες που έχουν να 'ρθουν στα σπίτια τους, νομίζω ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει αθρόα προσέλευση...".

Η δήμαρχος ωστόσο με την ευκαιρία επισημαίνει και το πρόβλημα της καθαριότητας το οποίο κορυφώνεται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο και εφιστά στον κόσμο την προσοχή. "Η αλήθεια είναι ότι με μεγάλη μας χαρά θα ξαναρθούμε στην κανονικότητά μας, είναι κάτι που και μεις το περιμέναμε πάρα πολύ καιρό. Βέβαια δεν ξέρουμε τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε με το θέμα της καθαριότητας. Είναι ένας πεντακάθαρος δήμος αυτή τη στιγμή, και όπως θα κατέβουν όλοι, δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται κάποια πράγματα. Θ' αρχίσουν να πετάν σκουπίδια, στρώματα, έπιπλα. Θα πρέπει όλοι να συνετιστούν. Θα είμαστε πολύ αυστηροί σ' αυτό... Γιατί ένας να καθαρίζει και εκατό να λερώνουν δεν πρόκειται να μείνει ποτέ καθαρός ο δήμος μας. Όλοι μαζί με καλή θέληση νομίζω ότι θα βρούμε τη λύση...", τονίζει η δήμαρχος Κασσάνδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ