Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Ζέρβα - Αγγελοπούλου: Το jukebox του 1959 έκλεψε την παράσταση (VIDEO)

jukebox

Τι ανέφεραν σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντησή τους

*Του Μιχαήλ Λιάπη

Την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα πρωί Σαββάτου.

Η κ. Αγγελοπούλου που βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής της, ως πρόεδρος τη Επιτροπής Ελλάδα 2021, έφτασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 12:00, ενώ ξεναγήθηκε από τον κ. Ζέρβα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στην κ. Αγγελοπούλου το jukebox στο γραφείο του δημάρχου, που χρονολογείται από το 1959.

Το jukebox είναι μάλιστα λειτουργικό και μαζί με τον κ. Ζέρβα άκουσαν από αυτό το γνωστό τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, «Αν θυμηθείς το όνειρό μου».

Ακολούθησε συνάντηση τους ενώ αμέσως μετά σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους o Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε:

«Υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόεδρο του Ελλάδα 2021, την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε μια πόλη που της είναι γνώριμη γιατί σε αυτήν έζησε δημιουργικά, φοιτητικά, χρόνια νεότητας, σε μια πόλη που γνωρίζει και σε μια πόλη που αγαπά. Χαιρόμαστε πολύ για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Μπορεί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να απελευθερώθηκαν αρκετά χρόνια μετά, αλλά συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες για την εθνική παλιγγενεσία. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε το έργο της συμμετοχής της Θεσσαλονίκης στους αγώνες εκείνους, αλλά και όλα αυτά που έγιναν στη χώρα μας στα 200 αυτά χρόνια, αλλά και όλα αυτά που προγραμματίζουμε για το μέλλον. Γιατί δεν είναι σημαντικό να τιμούμε μόνο το παρελθόν, αλλά και να φαινόμαστε αντάξιοι όλων αυτών που τα γονίδια τους κουβαλούμε σαν Έλληνες και με πολύ αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε και το μέλλον. 

Είχα μία ευκαιρία για λίγη ώρα να της κάνω μια μικρή περιγραφή των θεμάτων της πόλης, τις προοπτικές της πόλης των σχεδίων μας», κατέληξε ο κ. Ζέρβας ευχαριστώντας την κ. Αγγελοπούλου για την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη και την ουσιαστική συνεργασία που υπάρχει.

Από τη μεριά της η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, είπε για τον κ. Ζέρβα, πως μεταφέρει μέσα του, την ανθεκτικότητα των προγόνων μας, τη μαχητικότητα και την αγάπη για την ελευθερία, ενώ στοχεύει και στο πως θα αναστήσουμε την πατρίδα μας και θα την δείξουμε με καλύτερο τρόπο, ως ένας πρακτικός άνθρωπος που θέλει να αφήσει κάτι στο πέρασμά του. 

Παράλληλα η ίδια δήλωσε πως πρέπει να αναδειχθεί το γεγονός πως η Μακεδονία πολέμησε και χάθηκαν πάρα πολλοί Έλληνες ακόμη κι αν δεν απελευθερώθηκε νωρίτερα, αποτελώντας ανάχωμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Η κ. Αγγελοπούλου τόνισε την αγάπη της αλλά και το θαυμασμό της για τη Θεσσαλονίκη του σήμερα, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η χρονιά με τις επετειακές εκδηλώσεις και τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό πλαίσιο θα αφήσουν πίσω μας χειροπιαστά πράγματα που θα τα βλέπουμε όλοι μας στις επόμενες δεκαετίες.

Ακολούθησε συνάντηση της κ. Αγγελοπούλου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον οποίο αποκάλεσε «ισόβιο δήμαρχο», αλλά και με δημάρχους της περιφέρειας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Δείτε video και φωτογραφίες του TyposThes από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης:

aggelopoulou-zervas.jpg
aggelopoulou-zervas1.jpg
aggelopoulou-zervas2.jpg
aggelopoulou-zervas3.jpg
aggelopoulou-zervas-kaitezidis.jpg
aggelopoyloy.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων από την Αστυνομία στο κέντρο
Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλεως και ιδίως στην περιοχή της Καμάρας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και της...
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων από την Αστυνομία στο κέντρο