Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ, κατά των αλλαγών στα εργασιακά

Πού και πότε θα γίνουν - Ασκεί κριτική στη ΓΣΕΕ για την ημερομηνία που θα γίνει η απεργία

Κάλεσμα συμμετοχής σε δύο συλλαλητήρια που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, το οποίο ενημερώνει για τη μετάθεση της απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη, 3 Ιουνίου, στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και την επόμενη Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ ασκεί έντονη κριτική και στη ΓΣΕΕ, για την οποία λέει μεταξύ άλλων ότι «αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στην πρόσφατη ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

ΜΕΤΑΘΕΣΗ  ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΕΜΠΤΗ 10/6, 10:30 π.μ., ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΕΜΠΤΗ 3/6, 7 μ.μ., ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα και φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος - τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Καταργείται η Κυριακάτικη αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων, το ΣΕΠΕ μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, επιτρέπεται μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για κοινή δράση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, κόντρα στην προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να βάλει εμπόδια, παίζοντας το παιχνίδι του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το "βελτιώσουν" με τις παρεμβάσεις τους. Αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στην πρόσφατη ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου).

Κλιμακώνουμε την πάλη, μαζικά και οργανωμένα! Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Πρωτομαγιά, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι κοινοί αγώνες με υγειονομικούς, εμποροϋπαλλήλους, φοιτητές, οι αγώνες για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, οι προηγούμενες κοινές συσκέψεις και οι απεργίες που συναποφασίστηκαν, δείχνουν τον δρόμο.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Είναι ώρα να ακυρώσουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Το χρωστάμε στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης, το χρωστάμε και στις προηγούμενες γενιές εργατών που με αγώνες και αίμα κατακτήσαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που πάνε τώρα να καταργήσουν!

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οικοδόμων, Τροφίμων-Ποτών, Μετάλλου, Φαρμάκου-Καλλυντικού, Κατεργασίας Ξύλου, Τουρισμού-Επισιτισμού, Χημικής Βιομηχανίας, Λογιστών, ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Σκλαβενίτη, Εργαζομένων στα Praktiker (Παράρτημα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονόμου σε Τσίπρα: Υπερασπίζεται τη ψηφοθηρία, όχι τον εργαζόμενο
«O κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανακοίνωση απαλλάσσει από τις ευθύνες της, για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, την εταιρεία,...
Οικονόμου σε Τσίπρα: Υπερασπίζεται τη ψηφοθηρία, όχι τον εργαζόμενο