Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας: Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις λύσεις που προωθήθηκαν στον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μίχαελ Ροτ

Ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης -έπειτα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή- καλείται να εγκρίνει την ανταλλαγή μιας μεγάλης οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις λύσεις που προωθήθηκαν, ώστε να αρθούν εμπόδια ετών και το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς, στον  Υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μίχαελ Ροτ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα, με τη λύση που προωθήθηκε μέσα από την ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου και ΟΣΕ το Μουσείο Ολοκαυτώματος αποκτά μεγαλύτερη προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο, ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του, καθώς διασφαλίζονται οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάστιγα οι υδροκλοπές στην Ποτίδαια - «Γυρίζουν ρολόγια, μετατρέπουν υπόγεια σε σπίτια»
Μέσα στο 2026 καταγράφηκαν περίπου 60 περιστατικά υδροκλοπών σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας
Μάστιγα οι υδροκλοπές στην Ποτίδαια - «Γυρίζουν ρολόγια, μετατρέπουν υπόγεια σε σπίτια»
Σοβαρές ζημιές από καταιγίδα στη Δράμα: Έπεσαν δέντρα και στύλοι, πλημμύρισαν δρόμοι
Η τεράστια ποσότητα νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους
Σοβαρές ζημιές από καταιγίδα στη Δράμα: Έπεσαν δέντρα και στύλοι, πλημμύρισαν δρόμοι
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Δέκατη συνεχόμενη νύχτα αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ