Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Βουλιάζουν» οι κοντινές παραλίες – Αργή εκκίνηση στη Χαλκιδική

Τί λένε στον "Τ.Θ." για το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν, οι δήμαρχοι Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

 

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

 

Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζουν με το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν, οι παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού, (Επανομή, Ποταμός, Αγία Τριάδα, Περαία κλπ), σε αντίθεση με την περιορισμένη, ακόμα, κινητικότητα από πλευράς τουριστών, στο Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Αυτά επισημαίνουν στον "Τύπο Θεσσαλονίκης" τόσο ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, όσο και η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.      

 

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής

"Ο ρυθμός είναι ο ρυθμός του Ιουνίου", μας λέει ο Γιώργος Τσαμασλής. "Τα Σαββατοκύριακα στην περιοχή υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, δεν βρίσκεις καρέκλα να καθίσεις. Αλλά αυτό που παρατηρώ και τις καθημερινές, υπάρχει πλέον ροή και από ξένους, από τουρίστες ουσιαστικά από ξένες χώρες". Ο δήμαρχος τονίζει ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα εξοχικά σπίτια που ήταν κλειστά το χειμώνα και πλέον αρχίζουν να κατοικούνται.

"Η κατάσταση δείχνει ότι σε σχέση με πέρυσι πάει πολύ καλύτερα, παρουσιάζεται μια μεγάλη αύξηση. Ελπίζουμε ότι από τον Ιούλιο και μετά θα είναι πάρα πολύ καλή η περίοδος", τονίζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού για την περιοχή του. "Τα μαγαζιά", συνεχίζει, "είναι γεμάτα, αλλά βέβαια επί του παρόντος ο καιρός δεν βοηθάει. Ελπίζω ωστόσο ότι από την Κυριακή και μετά θα στρώσει και όλα θα πάνε καλά".

Ο κ. Τσαμασλής υπογραμμίζει ότι τα δωμάτια λειτουργούν, έχουν κλείσει για 10ήμερα, 15νθήμερα κλπ, υπάρχει κόσμος στη θάλασσα που κάνει τα θερινά του μπάνια, βλέπει μια κίνηση που πέρσι δεν υπήρχε, "δεν συγκρινόμαστε με πέρσι", λέει, "πάμε πολύ καλύτερα".

Όσον αφορά τον κορωνοϊό και τα κρούσματα στην περιοχή, "έχουν πέσει πάρα πολύ", λέει ο Δήμαρχος, "τώρα είμαστε στα 30 κρούσματα στο σύνολο της περιοχής. Όλοι είναι προσεκτικοί, στη θάλασσα, στα καταστήματα, και προπάντων είμαστε εμείς προσεκτικοί, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες είναι πλέον συνειδητοποιημένοι.  

Ελπίζω και αισιοδοξώ..", μας λέει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού για την έκβαση της φετινής σεζόν. Θεωρεί μάλιστα ότι από τον Ιούλιο και μετά στην περιοχή του θα υπάρχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση. "Το καλοκαίρι για μας δεν σταματάει στο τέλος Αυγούστου αλλά μετά τον Οκτώβριο, και ο Οκτώβριος είναι ένας γεμάτος μήνας  για την περιοχή", επισημαίνει, για να καταλήξει: "Ελπίζω φέτος τους τέσσερις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, να καλύψουμε το κενό που δημιούργησε ο προηγούμενος χρόνος". 

 

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά      

"Δειλά δειλά ξεκινούν τα πράγματα εδώ στο Δήμο Κασσάνδρας, ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου, περιμένουμε τώρα για του Αγίου Πνεύματος ότι θα είναι η αρχή του καλοκαιριού μας. Από κει και πέρα θα αρχίσει η δική μας σεζόν...", τονίζει στον "Τ.Θ.", η Δήμαρχος της περιοχής, Αναστασία Χαλκιά.

Η ίδια επισημαίνει ότι "τα πράγματα κινούνται πολύ δειλά, δεν το περιμέναμε να είναι τόσο συντηρητικά... Τα στάνταρ τα δικά μας στο Δήμο Κασσάνδρας είναι πάρα πολύ υψηλά, οπότε δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ωστόσο τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να κινούνται τα πράγματα... Σιγά σιγά έρχονται και οι Θεσσαλονικείς, από το εξωτερικό θα αρχίσουν να έρχονται μετά τις 15 Ιουνίου, νομίζω ότι θα πάει καλά η φετινή χρονιά", μας λέει η κ. Χαλκιά.

Η ίδια λέει ότι το αισιόδοξο γι' αυτούς είναι ότι υπάρχουν κρατήσεις πάρα πολύ καλές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, και στις αρχές ακόμα Νοεμβρίου. "Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, είναι ότι θα πάει πολύ πίσω η τουριστική περίοδος", τονίζει. "Ήταν", λέει, "πολύ περίεργη η περσινή χρονιά, είναι και η φετινή, στην κανονικότητα πιστεύω ότι θα 'ρθούμε το καλοκαίρι του 2022. Από πέρσι θα πάνε αρκετά καλύτερα τα πράγματα, πέρσι ήταν μια τραγωδία, δεν το συζητώ...", λέει χαρακτηριστικά, η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

Τέλος, τονίζει ότι "σημασία έχει νάμαστε υγιείς πάνω από όλα, έχουμε μόνο 7 κρούσματα σ' ολόκληρο το δήμο μας κι αυτό είναι το πιο ευχάριστο που μας συμβαίνει, είναι σαν να μην υπάρχει ο κορωνοϊός. Βέβαια τώρα που άνοιξε η σεζόν, είναι όλοι πιο προσεκτικοί, πάει πάρα πολύ καλά ο εμβολιασμός, δηλαδή στατιστικά θεωρώ ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα έχουμε πάνω από το 70% εμβολιασμένων στο δήμο", καταλήγει η κ. Χαλκιά.   

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Στις έρευνες και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (VIDEO)
Άγνωστος ο λόγος που είχε πάει στο Μαντούδι - Πρόκειται για πολιτικού τύπου ελικόπτερο που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο Αφιδνών
Πτώση ελικοπτέρου: Στις έρευνες και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (VIDEO)