Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπουδές διεθνούς κύρους στο 1ο Ευρωπαϊκό Campus Κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα

ls-front

CITY College, University of York Europe Campus στη Θεσσαλονίκη

Σπούδασε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Campus ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα - το CITY College, University of York Europe Campus - και απόκτησε πτυχίο Bachelor, Master και Executive MBA με κύρος και αναγνώριση στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο από το 133ο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Πανεπιστήμιο του York.

Υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, σύνδεση με την αγορά εργασίας, εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και αξέχαστη φοιτητική ζωή σε ένα σύγχρονο campus: αυτή είναι η πρόταση του CITY College, University of York Europe Campus στους υποψήφιους φοιτητές και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζοντας την σταθερά επιτυχημένη πορεία 30 χρόνων ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα που συνδέει την Μεγ. Βρετανία με την περιοχή μας, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον κόσμο, το CITY College, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι πλέον το Europe Campus (Ευρωπαϊκό Campus) ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου του York (133o καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, Times Higher Education - THE 2021).

Το CITY College, University of York Europe Campus είναι η φυσική παρουσία του Πανεπιστημίου του York στην Ευρώπη και αναπόσπαστο τμήμα του. Είναι ένα μοναδικό διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη που έχει φοιτητές από περισσότερες από 15 χώρες  στον κόσμο και προσφέρει προγράμματα σπουδών σε 8 άλλες χώρες, παρέχοντας στους φοιτητές του την φοιτητική και εκπαιδευτική εμπειρία του βρετανικού πανεπιστημίου.

university_of_york

Μιλώντας για την μετεξέλιξη του CITY College σε ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York  μίλησε ο Πρόεδρος του Kολεγίου, κ. Γιάννης Βερβερίδης λέγοντας: «Η μετεξέλιξη του CITY College σε Europe Campus του Πανεπιστημίου του York στη μετά-Brexit εποχή αποτελεί γεγονός ύψιστης σημασίας, καθότι δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τους φοιτητές και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στην περιοχή μας, δίνοντας πρόσβαση στη βρετανική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.»

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του York, Καθηγητής Charlie Jeffery δήλωσε: «Το CITY College είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή του αριστεία και για την παροχή διδασκαλίας και έρευνας που υποστηρίζουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Με το CITY College Europe Campus το Πανεπιστήμιο του York αποκτά φυσική παρουσία στην Ευρώπη και δημιουργεί έναν κόμβο διασύνδεσης και συνεργασίας ολόκληρου του Πανεπιστημίου με ένα πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών, κρατικών και εταιρικών δικτύων από όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των γύρω περιοχών.»

Για το CITY College Europe Campus μίλησε και η Πρέσβυς της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κα Kate Smith, λέγοντας «Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το CITY College και να διαπιστώσω ότι πρόκειται για ένα πραγματικά δυναμικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, κορυφαίο στην παροχή βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Νότιων Βαλκανίων.  Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι ένα ίδρυμα με την ποιότητα και το κύρος του Πανεπιστημίου του York επέλεξε να συνεργαστεί με το CITY College. Πρόκειται για το πρώτο campus ενός βρετανικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα και η δημιουργία του είναι ένδειξη της πρόθεσης του Πανεπιστημίου του York να δημιουργήσει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες στην Ευρώπη, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας.  Είμαι βέβαιη πως η νέα αυτή σύμπραξη θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.»

Πτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Bachelors και Masters)

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) - Pan-European Executive MBA


Τo CITY College προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών  υψηλής εξειδίκευσης στις Επιστήμες Διοίκησης και Οικονομίας, στην  Ψυχολογία, την Πληροφορική και την Αγγλική Φιλολογία.

Επίσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του γαλλικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, το CITY College, University of York Europe Campus προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) αποκλειστικά για στελέχη επιχειρήσεων, το Pan-European Executive MBA. Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος αποκτούν δύο πτυχία από δύο διακεκριμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια: Το Πανεπιστήμιο του York (Μεγ. Βρετανία) και το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Γαλλία).

Διεθνής ακαδημαϊκή εμπειρία και με προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Οι φοιτητές που σπουδάζουν στο CITY College, University of York Europe Campus επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη διεθνή ακαδημαϊκή εμπειρία που περιλαμβάνει προγράμματα κινητικότητας των φοιτητών και διασύνδεση με την αγορά εργασίας, ενώ κτίζουν ένα portfolio γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες και θα καθορίσει τη ζωή τους στο μέλλον. 

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του Πανεπιστημίου του York που απονέμεται απευθείας από το βρετανικό πανεπιστήμιο και τους επιτρέπει εργαστούν και να επιτύχουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το πτυχίο έχει επαγγελματική ισοδυναμία στην Ελλάδα, και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έβρος: Χωρίς φράχτη το σημείο του πυροβολισμού - Τι λένε οι συνοριοφύλακες (VIDEO)
«Ξαφνικά ακούσαμε τους πυροβολισμούς και ο συνάδελφός μας είπε ότι κάτι τον έκαψε στην κοιλιά» λένε οι συνοριοφύλακες
Έβρος: Χωρίς φράχτη το σημείο του πυροβολισμού - Τι λένε οι συνοριοφύλακες (VIDEO)