Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Ρυζιού στην 85η ΔΕΘ με διακεκριμένους σεφ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συνταγές με ρύζι από Ελλάδα και Ισπανία στον εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13

Σήμερα Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 21.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στον εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13 το Φεστιβάλ Ρυζιού. Διακεκριμένοι Σεφ και εκπρόσωποι της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και του Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (CRAV) από την Ισπανία θα μοιραστούν μαζί σας το πάθος τους για το ρύζι, θα ετοιμάσουν συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και στην Ισπανία, και θα ενημερώσουν για την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την ασφάλειά του. (Η εκδήλωση διοργανώνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ σχετικά με την Covid-19 (shorturl.at/tG357)).

festival-ryziou2.jpg

Το Φεστιβάλ Ρυζιού πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΑΣΘ) και το CONSEJO REGULADOR DE LA DOP ARROZ DE VALENCIA (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Οργανισμός εκτέλεσης του Προγράμματος είναι η εταιρία NOVACERT.

festival-ryziou4.jpg

Στόχος του προγράμματος EU RICE είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού μέσα από μια σειρά αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών προβολής και ενημέρωσης, ώστε να πείσει τον καταναλωτή να συμπεριλάβει στη διατροφή του το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη.

festival-ryziou2.jpg

Περισσότερες πληροφορίες για το EU RICE υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.sustainablerice.eu.

242176900_4288544531181191_5649748653957311894_n.jpg

 

Πηγή φωτ. fb sustainable rice

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία