Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με 22 νέα λεωφορεία ενισχύεται στα δυτικά ο ΟΑΣΘ (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο δρόμο βγήκαν ακόμη 22 λεωφορεία σήμερα - 20 επιπλέον από αύριο

Τα 22 από τα 80 λεωφορεία που προμηθεύτηκε μέσω leasing ο ΟΑΣΘ βρίσκονται από σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το στόλο του Οργανισμού.

Με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, καθηγητή Γιώργου Σκόδρα, τα νέα λεωφορεία πυκνώνουν τα δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αύριο Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν ακόμη 20 λεωφορεία, καθώς στα πρώτα 42, μετά την προμήθειά τους, έχουν δοθεί πινακίδες κυκλοφορίας και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και πάντως πριν το τέλος Οκτωβρίου, θα βγουν σε κυκλοφορία και τα υπόλοιπα 38 λεωφορεία και συνολικά στο πολεοδομικό συγκρότημα θα κυκλοφορούν καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα, αριθμός που στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα διαμορφωθεί σε περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούσαν μόλις 235 λεωφορεία. 

«Πλησιάζουμε πλέον τον αριθμό των 500 λεωφορείων και στις επόμενες μέρες θα τον ξεπεράσουμε υλοποιώντας τη δέσμευσή μας ότι ο ΟΑΣΘ θα θέσει στην κυκλοφορία και στην κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού περισσότερα λεωφορεία απ’ όσα διαθέταμε ποτέ. Κάνουμε πράξη το σύνθημά μας, ‘‘Ο ΟΑΣΘ γίνεται 65 και τα ‘χει 500’’», τονίζει ο κ. Σκόδρας και προσθέτει:

«Έχουμε δώσει προτεραιότητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη που έχει και μεγάλες ανάγκες, μεγαλύτερες ανάγκες απ’ την υπόλοιπη πόλη, και το μεγαλύτερο ποσοστό, το 50% της επιβατικής κίνησης προέρχεται από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα αυτές τις γραμμές και να συμπληρώσουμε και στις υπόλοιπες, όπου υπάρχουν κενά».

«Σήμερα έχουμε τα πρώτα 22, από τα συνολικά 80 εξτρά λεωφορεία της ενεργοποίησης της προαίρεσης, τα οποία από χθες έχουν πάρει πινακίδες κυκλοφορίας και σήμερα, μετά τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών δρομολογούνται στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού», υπογραμμίζει ο διευθυντής συντήρησης του ΟΑΣΘ, Ιωάννης Σαββίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε