Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καπραβέλος: Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ έμεινε το Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέα έκκληση για εμβολιασμούς – Δια ζώσης τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου

Λίγο πριν την «ασφυξία» βρίσκονται νοσοκομεία της χώρας, με την πανδημία να εξακολουθεί να «καλπάζει» δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», και Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης στο ΑΠΘ.

«Καλές οι συζητήσεις περί μάσκας, περί υποχρεωτικότητας κλπ.. Αλλά ο ιός δε ρωτάει, δε διαπραγματεύεται. Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής. 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε δύο ασθενείς, ανεμβολίαστοι και αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα τον εφιάλτη. Τώρα τον βιώνουμε. Δυστυχώς δε συμμορφώνονται οι συμπολίτες μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

 

«Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

«Το σενάριο του Οκτωβρίου βλέπουμε να ξεκινάει πολύ νωρίς. Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα, αν η πολιτεία δε δείξει αποφασιστικότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη. Είναι αυτή η μετάλλαξη, η υπερμεταδοτική. Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν παρέλαση στα νοσοκομεία για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κορωνοϊός; Το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Κάνω έκκληση οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που σώζουν ζωές, να εμβολιαστούν. Έχουμε ακόμα περιθώρια», συνέχισε ο ίδιος.

«Ναι, υπάρχει αυτή η τάση και όσα λέει ο κ. Καπραβέλος είναι ο λόγος που πρέπει να κάνει ο καθένας το εμβόλιο. Όμως, σε σχέση με πέρυσι, έχουμε μια ειδοποιό διαφορά. Φέτος υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει το καλύτερο όπλο. Στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, είμαστε σε υψηλά επίπεδα, αλλά όχι στο ‘κόκκινο’. Υπάρχουν αυξομειώσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ακόμα ότι αποφασίστηκε τα μαθήματα στα πανεπιστήμια να γίνουν διά ζώσης, ενώ μίλησε και με θερμά λόγια για τους φοιτητές, οι οποίοι πάνε πολύ καλά στους εμβολιασμούς.

«Για τα πανεπιστήμια, θέλω να πω θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές. Έχουμε ποσοστό εμβολιασμού μαζί με νοσήσαντες στο 76-77% σε ενεργούς φοιτητές, που αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ποσοστό είναι πάνω από 91% στους καθηγητές», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Η απόφασή μας χθες ήταν τα μαθήματα θα αρχίσουν διά ζώσης. Το χειμερινό εξάμηνο, αρχές Οκτωβρίου, ξεκινά διά ζώσης για όλα τα πανεπιστήμια. Επανερχόμαστε στην κανονικότητα με την όποια βοήθεια έχουμε, ώστε να υπάρχει ασφάλεια», εξήγησε ο ίδιος.

Πηγή: megatv.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε