Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κάντε μια… βόλτα στο διαδικτυακό «Voltάρω»

«Πράσινη» γιορτή την Κυριακή στην παραλία – Ενημερωθείτε για τις δράσεις και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση δώρων

Στην εποχή των bytes, του  5G και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι…must για κάθε θεσμό που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται, να έχει τη δική  του παρουσία στο διαδίκτυο.

Πόσο μάλλον για ένα καινοτόμο θεσμό, όπως το  «Voltάρω» που προβάλλει τα πλεονεκτήματα  της ηλεκτροκίνησης και τις πρωτοποριακές εφαρμογές της «καθαρής» ενέργειας.

Ενόψει λοιπόν της «πράσινης» γιορτής του την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, απέκτησε και τη δική του σελίδα  στο διαδίκτυο.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voltaro-pkm.gr, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για  τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που προωθεί  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, τις δυνατότητες που παρέχουν τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια, πατίνια)  ώστε να κάνουμε  τις πόλεις  μας πιο έξυπνες, φιλικές και ανθρώπινες, να δει φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις.

Και κάνοντας κλικ στο σχετικό  σύνδεσμο στην κορυφής της σελίδας, μπορεί να δηλώσει από  τώρα συμμετοχή στην κλήρωση εντυπωσιακών δώρων (π.χ. ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, αξεσουάρ ηλεκτροκίνησης) που θα γίνει την Κυριακή, απαντώντας στις ερωτήσεις  ενός εικονογραφημένου ψηφιακού κουίζ.

Μια… βόλτα στο διαδικτυακό «Voltάρω» αξίζει! 

Υπενθυμίζεται ότι το «Voltάρω 5», την ετήσια «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης διοργανώνουν και φέτος η  Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Κυριακή  26 Σεπτεμβρίου 2021,  στην παραλία της Θεσσαλονίκης (υπαίθριος χώρος δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου) από τις 12.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ..

Οι επισκέπτες του «Voltάρω 5» θα έχουν τη δυνατότητα  να γνωρίσουν από κοντά επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και μια ευρεία γκάμα από πρωτοποριακά μοντέλα σε ηλεκτρικά ποδήλατα,  ηλεκτρικά scooters και  ηλεκτρικά πατίνια. Ταυτόχρονα, όσοι επισκεφτούν τη διοργάνωση μπορούν να ενημερωθούν για τις ενεργειακές δυνατότητες  των ηλεκτρικών φορτιστών, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα εγκατασταθεί μια «έξυπνη» στάση με φωτοβολταϊκά συστήματα, στην οποία είναι δυνατή η φόρτιση κινητού τηλεφώνου καθώς και ηλεκτρικού πατινιού.

Για πρώτη φορά, στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές  για ΑμεΑ.

Το «Voltάρω 5» επιδιώκει να αναδείξει τις δυνατότητες αξιοποίησης της ηλεκτροκίνησης στις μαζικές μετακινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ηλεκτρικό λεωφορείο που θα σταθμεύει στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτελεί δωρεάν δρομολόγια για τους επισκέπτες, κατά μήκος του παραλιακού άξονα της πόλης.

Η  φετινή διοργάνωση επιφυλάσσει και μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους επισκέπτες: τη μεταφορά από αέρος ηλεκτρικών πατινιών στο χώρο της παραλίας με τη βοήθεια drones!

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για test drive με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, ενώ θα κληθούν και φέτος «να γράψουν» χιλιόμετρα στα 50 spin bikes που θα φιλοξενήσει το «Voltάρω 5».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματικό αντίτιμο της ενέργειας που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά παιχνίδια  και  δραστηριότητες κατασκευών από μεταχειρισμένα υλικά, με  στόχο, εκτός από την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις καλές πρακτικές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  και της προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Για όσους επισκέπτες συμμετάσχουν στο ψηφιακό κουίζ του «Voltάρω 5», στο τέλος της ημέρας θα κληρωθούν μοναδικά δώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 2 παγοδρόμια για τα Χριστούγεννα – Το κέντρο γεμίζει παιχνίδια
Με 16 Παιχνίδια και 2 Παγοδρόμια έρχεται φέτος ο «Αστερόκοσμος» - Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο
Θεσσαλονίκη: Έρχονται 2 παγοδρόμια για τα Χριστούγεννα – Το κέντρο γεμίζει παιχνίδια
Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό «φωτογραφίζοντας» τον Κάνιε Γουέστ
Αν και δεν κατονόμασε τον Αμερικανό ράπερ τον φωτογράφισε όμως μετά το νέο αντισημιτικό παραλήρημα του τραγουδιστή
Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό «φωτογραφίζοντας» τον Κάνιε Γουέστ
Κιβωτός του Κόσμου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» τονίζει ο πατέρας Αντώνιος
«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις», δήλωσε η πρεσβυτέρα
Κιβωτός του Κόσμου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» τονίζει ο πατέρας Αντώνιος