Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη πορεία στο κέντρο της πόλης

Του Μιχαήλ Λιάπη, 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εκπαιδευτικών, μελών της ΕΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την αποχή από την αξιολόγηση.

Περί τα 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ξεκινώντας πριν από λίγα λεπτά πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

UPD: Λίγο πριν τις 19:30 η πορεία έφτασε στο Διοικητήριο, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes:

poreia5.jpg
poreia4.jpg
poreia3.jpg

 

poreia2.jpg
poreia1.jpg
sygkentrosi.jpg

 

pano.jpg
sygkentrosi1.jpg

 

sygkentrosi2.jpg
sygkentrosi3.jpg

 

sygkentrosi4.jpg

Σε σχετικό κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται:

Το Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας, που αγνοώντας τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., τάχθηκαν με τον μαζικό ενωτικό ανυποχώρητο αγώνα και την Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας που κήρυξε η ΔΟΕ και οι άλλες Ομοσπονδίες της Εκπαίδευσης. Για άλλη μια χρονιά στο Σύλλογό μας ένα γοερό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ακούστηκε από το

96% των σχολικών μονάδων,

27 από τα 28 συνολικά Δημοτικά Σχολεία

και 40 από τα 42 Νηπιαγωγεία

Την ίδια στιγμή η προσφυγή της υπουργού Παιδείας στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η Απεργία-Αποχή του 90% και πλέον των εκπαιδευτικών (με βάση τις αντιαπεργιακές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη και "επιχειρήματα" του τύπου ότι δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας) δείχνει ακριβώς το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να βάλουν φραγμό στην πολιτική της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου και πειθάρχησης/υποταγής των εκπαιδευτικών της. Αλλά ούτε και η "καθ' υπαγόρευση" πρωτόδικη δικαστική απόφαση και η κρίση ως παράνομης της Απεργίας-Αποχής φαίνεται να πτοεί τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι με μεγάλα συλλαλητήρια την Παρασκευή 1/10 στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο κ.ά. έδωσαν την πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν μαζικά ενωτικά κι ανυποχώρητα τον αγώνα για "να μείνει και πάλι στα χαρτιά" η αξιολόγηση, να ανατραπεί συνολικά η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε σε όλους και όλες, διευθυντές/τριες, προϊσταμένες/ους και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ότι παρά την προσπάθεια του Υ.ΠΑΙ.Θ., η απεργία κηρύχθηκε μεν παράνομη από το μονομελές πρωτοδικείο, αλλά όχι και καταχρηστική ούτε άμεσα εκτελεστή, στοιχεία που δίνουν στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση αλλά και να προσφύγουν σε άλλα συνδικαλιστικά όργανα (ΑΔΕΔΥ) για επανακήρυξη της Απεργίας-Αποχής. Παραθέτουμε δε εδώ και την καταληκτική παρατήρηση του σχετικού γνωμοδοτικού σημειώματος της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ:

«Είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας αποχής έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, επί της υπ' αρ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αφού η εκδοθείσα απόφαση δεν κηρύχθηκε ούτε άλλωστε θα μπορούσε να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή».

Καθώς και το κάλεσμα του Δ.Σ. της ΔΟΕ:

«…παρά την απαράδεκτη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, με την οποία επιχειρεί (…) να τρομοκρατήσει και να παραπλανήσει τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι «…είναι συνεπώς παράνομη κάθε συμμετοχή σε αυτή (την απεργία αποχή μετά την απόφαση του Διοικ. Πρωτ.)», συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην απεργία αποχή, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Εφετείου, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας. Κανένα σχολείο δε συνεδριάζει συμμετέχοντας στην απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε.! Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας, τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία-αποχή».

Συνάδελφοι/ισσες,

Ο δρόμος της σύγκρουσης μ' αυτή την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο παραμένει ανοιχτός αλλά συνεχώς πλαταίνει! Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας θα συνεχίσουμε ενωμένοι και με νέα όπλα τον αγώνα, θα στήσουμε ανασχετικούς φραγμούς στην αξιολογική λαίλαπα και την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητ(ρι)ες και (μαθητ(ρι)ες στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

την Τρίτη 5 Οκτωβρίου (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ του ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΥ),

στις 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman
Η Marvel θα παρουσιάσει τον πρώτο της γκέι Spider-Man, έναν νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Web-Weaver, στο επερχόμενο πέμπτο τεύχος της σειράς Edge of...
Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman