Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η μπύρα ΝΥΜΦΗ χέρι χέρι με νέους για έναν καθαρό Θερμαϊκό

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ κρατά την υπόσχεσή της για τη Θεσσαλονίκη και βρίσκει συμμάχους στους νέους της πόλης

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση να βλέπεις όταν προσφέρεις κάτι, τον κόσμο να ακολουθεί το παράδειγμά σου και να στέκεται δίπλα σου σύμμαχος στην προσπάθεια σου να μπει ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της μπύρας ΝΥΜΦΗΣ. Σαν βέρα Θεσσαλονικιά και νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο καταγωγής της, έβαλε μπροστά το σχέδιο της για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουμε όλοι καθημερινά, τη ρύπανση του Θερμαϊκού με τον υπερβολικό εντοπισμό απορριμάτων.

Οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και έγιναν συνοδοιπόροι της ΝΥΜΦΗΣ, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά της και πιστεύοντας στο όραμά της.

Είτε με ενεργό δράση επί τόπου στις ενέργειες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται είτε μέσω προβολής τους από τα social media, οι κάτοικοι της πόλης, έδειξαν πως η αγάπη για τον τόπο τους, όπως και αυτή της αγαπημένης τους μπύρας, είναι ικανή να τους κινητοποιήσει ώστε να συνδράμουν στην υλοποίηση ενός καλύτερου αύριο, με τη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για όλους μας.

Άτομα δραστήρια και ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον της Θεσσαλονίκης, άκουσαν το μήνυμα της ΝΥΜΦΗΣ παίρνοντας μέρος στις ενέργειες που προγραμματίστηκαν.

Μεταξύ τους και πολλοί influencers, γνωστοί για την αγάπη τους για την πόλη,που μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους φίλους την εμπειρία τους αναδεικνύοντας το γενικότερο όραμα της ΝΥΜΦΗΣ για ένα πιο καθαρό Θερμαϊκό που θα προσθέτει στις ομορφιές της Θεσσαλονίκης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pella Christina Papachristou (@pellacp)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Persephoni Striva (@persephoni_st)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex (@lexie_fel)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aggelos Kalfas © (@aggelos_kalfas)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Street Outdoors (@street.outdoors)

Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, υποβρύχιος, παράκτιος και ιστιοπλοϊκός, έχοντας ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έγινε με τη συμμετοχή πολλών influencers που βοήθησαν και αυτοί στην ανάδειξη των κινήσεων που έγιναν.

Το ίδιο συνέβη και με τη δράση του Αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη και τις upcycling ενέργειες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αποτέλεσμα ήταν με τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν να δημιουργηθεί ένα «άγαλμα» ρεαλιστικού μεγέθους με τη μορφή γοργόνας από την ομάδα της iSea, σύμμαχος επίσης στην προσπάθεια της ΝΥΜΦΗΣ.

Η γοργόνα προβλήθηκε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια στων influencers στα social media, μεταφέροντας το μήνυμα για πιο καθαρό Θερμαϊκό. Η δημιουργία του αγάλματος δε, έγινε από μία καλλιτέχνη που ζει και εμπνέεται τα τελευταία χρόνια από τη Θεσσαλονίκη, τη Σοφία Τσιριγώτη, που διερευνά μεθόδους που αφορούν sustainable, ethical,upcycle και less waste μορφές τέχνης. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα καταπιάνεται ως εικαστικός με project που αφορούν το περιβάλλον με την ομάδα iSea.

Κι ενώ τα αποτελέσματα από τις μέχρι στιγμής δράσεις είναι εντυπωσιακά, η προσπάθεια συνεχίζεται. Όλη αυτή η συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία της ΝΥΜΦΗΣ, αποτέλεσε τη δύναμη για έναν αγώνα που ξεκίνησε, συνεχίζεται και πλαισιώνεται με νέες ενέργειες που σχεδιάζονται με λαχτάρα για ένα αποτέλεσμα που θα κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση για το μέλλον της πόλης και της θάλασσας που την αγκαλιάζει.

Για όλο το μήνα Οκτώβριο το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη βγήκε κάθε Σάββατο στο Θερμαϊκό «χτενίζοντας» το παραλιακό μέτωπο απομακρύνοντας επιπλέοντα αντικείμενα, κηλίδες πετρελαίου και άλλα αντικείμενα.

Για το μήνα Νοέμβριο η δράση συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, ενώ το έργο για την επίτευξη του οράματος που έθεσε η μπύρα ΝΥΜΦΗ, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το Φεβρουάριο του 2022.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ολοκληρωμένες δράσεις, τα αποτελέσματα αυτών, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν με μία επίσκεψη στο https://nymfi-beer.gr/i-diki-sou-thessaloniki/

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ελεύθερη βιβλιοθήκη «καρδιά» - Που θα τη βρείτε
Μια ελεύθερη βιβλιοθήκη στην καρδιά μιας πολυκατοικίας στην Καλαμαριά - «Για τη βιβλιοθήκη της οικοδομής, μιας βιβλιοθήκης για όλους μας. Όσα βιβλία...
Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ελεύθερη βιβλιοθήκη «καρδιά» - Που θα τη βρείτε