Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 36χρονος για τη δολοφονία οικιακού βοηθού

Με ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που κατηγορούταν για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λανκα. Η απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι την αθώωση λόγω αμφιβολιών του 36χρονου είχε εισηγηθεί προς το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας της έδρας (δείτε εδώ). Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί αρχικά στα πολιτικά δικαστήρια τα οποία όμως έκριναν αναρμόδια να την δικάσουν, επειδή την περίοδο εκείνη ο 36χρονος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και σε αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Στρατοδικείου.

 

Το χρονικό

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η σορός του άτυχου μετανάστη βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας όπου εργαζόταν, στους Ελαιώνες Πυλαίας, ενώ έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε. «Δεν μπορώ να καταλήξω στο ότι είναι ένοχος […] έχω αμφιβολίες για το κίνητρο», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τις μαρτυρικές καταθέσεις, παρότι, όπως πρόσθεσε ίδιος, θεωρεί ως «πιθανότερη εκδοχή» το έγκλημα να τελέστηκε από τον κατηγορούμενο.

Ο ίδιος άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος της αστυνομίας όσον αφορά το προανακριτικό έργο, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι δεν εξετάστηκαν τα ρούχα του θύματος για τυχόν ανεύρεση DNA. Κατά την εισήγησή του προς τους στρατοδίκες ο εισαγγελέας αφιέρωσε μεγάλο χρόνο αναζητώντας το κίνητρο της δολοφονίας, ενώ εξέτασε διάφορες εκδοχές, μεταξύ αυτών τη διάρρηξη - κλοπή ή το ενδεχόμενο το θύμα να είχε "εχθρούς" ή να επρόκειτο για έγκλημα σεξουαλικής φύσεως. Επικαλούμενος τα ευρήματα τόσο των αστυνομικών Αρχών όσο και της ιατροδικαστικής έκθεσης, εκτίμησε όμως ότι κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιώνεται.

Προηγουμένως, στην απολογία του ο 36χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας της Θεσσαλονίκης, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του οικιακού βοηθού, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ δήλωσε αθώος. Τόνισε δε ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το θύμα κι ότι τον είχε συναντήσει τέσσερις με πέντε φορές. Ο ίδιος κατέστη κατηγορούμενος επειδή ήταν ο τελευταίος που είχε δει ζωντανό τον 25χρονο και δεν υπήρχαν άλλα άτομα μέσα στην οικία. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή επικαλείτο ως άλλοθι ότι την επίμαχη ώρα της δολοφονίας βρισκόταν σε ίντερνετ καφέ, κάτι που επανέλαβε κατά την απολογία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αίσιο τέλος για τον 20χρονο που είχε εξαφανιστεί από την Κάτω Τούμπα
Όπως ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιου», ο Τουρβαλής Βασίλειος βρέθηκε σε χώρα του εξωτερικού και είναι καλά
Θεσσαλονίκη: Αίσιο τέλος για τον 20χρονο που είχε εξαφανιστεί από την Κάτω Τούμπα
ΗΠΑ: Υπέρ της ίδρυσης ειδικού δικαστηρίου για τον πόλεμο Ρωσίας στην Ουκρανία
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι τάσσονται υπέρ της ίδρυσης ενός τέτοιου δικαστηρίου για να δικάσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν...
ΗΠΑ: Υπέρ της ίδρυσης ειδικού δικαστηρίου για τον πόλεμο Ρωσίας στην Ουκρανία