Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας: Θα είναι μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο – Η πόλη θα τρέξει

Ο δήμαρχος κήρυξε την έναρξη του δρόμου 5χλμ

«Θα είναι μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Η πόλη θα τρέξει με αφορμή τον Μαραθώνιο που γίνεται στην πόλη μας. Σήμερα θα κατεβούμε στο κέντρο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα ποδήλατά μας. Το μεσημέρι θα έχουμε και την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στην ΕΡΤ3 λίγο πριν κηρύξει την έναρξη του αγώνα δρόμου 5χλμ. Και πρόσθεσε : «Μπορεί σήμερα να είναι μία δύσκολη μέρα για τους συμπολίτες μας αφού οι δρόμοι είναι κλειστοί, αλλά επιλέξαμε να γίνουν όλα σε μία μέρα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες με τα κλειστά καταστήματα να πάρουν μέρος σε αυτήν την εκδήλωση».

Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του που ο Μαραθώνιος επέστρεψε. «Θυμάμαι τον Μάρτιο του 2020 είχαμε αρχίσει τις προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο που θα γίνονταν όμως δεν έγινε ποτέ λόγω του πρώτου λοκντάουν. Έκτοτε δεν έγινε κάποιος μαραθώνιος. Σήμερα η διοργάνωση επέστρεψε. Οι αποστάσεις κρατούνται και αυτό το μήνυμα πρέπει να δώσουμε. Αποστάσεις, μέτρα ασφαλείας και κυρίως εμβολιασμός», συμπλήρωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, δόθηκε η εκκίνησε από τον δήμαρχο για τον δρόμο υγείας των 5 χιλιόμετρων στο πλαίσιο του 15ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος με αφετηρία το δημαρχείο και τερματισμό το άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου.

Στο σημείο βρίσκονταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου κ.ά.

Νικητής ο Ιωαννίδης, πρώτη στις γυναίκες η Τσεκίνη

Με επίδοση 2 ώρες 27.15  τερμάτισε πρώτος στον 15ο Διεθνή μαραθώνιο δρόμο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη ο Έλληνας Ι μαραθωνοδρόμος, Ιάσων Ιωαννίδης ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Έλληνας αθλητής μετά το τέλος του αγώνα και της επιτυχίας του δήλωσε: "ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα που ήταν ένας αγώνας μοναχικός, έτρεχα μόνος μου και  μου αρέσει αυτό συγκεντρώνομαι περισσότερο.  Εκανα προετοιμασία τριών μηνών, πέρασα γρήγορα τα περάσματα που ήθελα, περίμενα χρόνο κάτω από 2.30 είχα το στόχο μου γιατί το δύσκολο είναι ότι δεν πρέπει σε αυτές τις αποστάσεις να αφήσεις να χαθεί η συγκέντρωση από το μυαλό και το σώμα σου".

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής και πρώτος μαραθωνοδρόμος έκανε και μία καταγγελία κατά της προέδρου του Καυτανζογλείου Σταδίου λέγοντας: «Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι η διευθύντρια του Σταδίου δεν μας άφηνε να τρέχουμε προπονούμενοι και κάποια στιγμή κάλεσε και την αστυνομία για να μας απομακρύνει.»

Την πρώτη θέση μεταξύ των γυναικών κέρδισε η πρωταθλήτρια Σόνια Τσεκίνη με χρόνο 2 ώρες και 54 λεπτά. Συγκινημένη μεγάλη αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα της και ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε χημειοθεραπεία αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, παίρνω δύναμη από τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου που μου έδωσε κουράγιο είχα θέληση να φτάσω και να τερματίσω και μπορώ να πω ότι ο κόσμος με στηρίζει με τεράστια δύναμη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ