Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σε κινητοποιήσεις οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φροντιστήρια

Σε κινητοποιήσεις οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φροντιστήρια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Διαμαρτυρία έξω από ιδιωτικό φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, αύριο στις 6 το απόγευμα, διοργανώνουν μέλη του ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών), διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές αποδοχές, τη συμπίεση των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο τους.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου το δ.σ. του ΣΕΦΙΕ, ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα κάνει μια ακόμη διαμαρτυρία στα γραφεία του συλλόγου ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων στη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζει συνάντηση την άλλη εβδομάδα και με πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του κλάδου στην Αθήνα για να αποφασιστούν κοινές ενέργειες.

«Με τη λήξη της μετενέργειας ήρθαν ατομικές συμβάσεις, με εξευτελιστικά ωρομίσθια και κανένα εργασιακό δικαίωμα. Θέλουμε να υπογραφεί άμεσα κλαδική σύμβαση εργασίας που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο, με κατώτατο όριο εκκίνησης της διαπραγμάτευσης τις προβλέψεις της τελευταίας που υπήρχε για τους εργαζόμενους της Αττικής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ, Κώστας Ευσταθιάδης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τη Γιορτή του Πατέρα

Επιστολή πολιτών της Χαλκιδικής, στον πρωθυπουργό για τις Σκουρίες