Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συμβολικός αποκλεισμός του Δήμου Δέλτα την Πέμπτη

Η μετακίνηση υπαλλήλων αφήνει τεράστια κενά – Αδυναμία στην λειτουργία των υπηρεσιών

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα της 8ης Δεκεμβρίου 2021 που συνήλθε εκτάκτως μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη αποφάσισε  μεταξύ άλλων  την  στάση παροχής δημοτικών υπηρεσιών, με ταυτόχρονη οργάνωση κινητοποίησης, με τη συμφωνία των αιρετών Δήμου Δέλτα και μελών της ΠΕΔΚΜ και ΚΕΔΕ.

Οι αποφάσεις για μετακίνηση υπαλλήλων χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και την πρόβλεψη για άμεση αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην εύρυθμή λειτουργία του Δήμου Δέλτα.

Ο Δήμος Δέλτα εισέρχεται σε μια απολύτως δυσμενή θέση μετά την ολέθρια, για το Δήμο μας, εφαρμογή των κύκλων ‘Κινητικότητας’, από τις θέσεις αμιγούς ενδιαφέροντος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Κατά τα έτη 2020 και 2021, αποχώρησαν συνολικά δεκατρία έμπειρα στελέχη, επιστημονικότητας Π.Ε. και Τ.Ε. προς υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης

Οι διοικητικές διεκπεραιώσεις γίνονται σε ποσοστό χαμηλότερο του 65%.

Η Διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες, στα πλαίσια των διαθέσιμων ανθρωπίνων πόρων και ταυτόχρονα την έλλειψη προσωπικού, που δεν δημιουργήθηκε με ευθύνη της, αλλά εξαιτίας της εφαρμογής της «Κινητικότητας» και των άκριτων αποσπάσεων προσωπικού, προς υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Η Οικονομική Υπηρεσία, περιέρχεται σε οριστική κατάσταση, στασιμότητας σε ότι αφορά στην είσπραξη εσόδων και αλλά και καθυστέρησης στην ενταλματοποίηση των δαπανών του Δήμου.

Διεκδικούμε μέτρα, για τη διασφάλιση των πόρων και των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. Παλεύουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τους ανθρώπους του μόχθου και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς. Ζητούμε την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε, να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αξιόπιστη παραγωγή έργων και η ανάπτυξη δράσεων, υπέρ των συμπολιτών μας.

Σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πρέπει να δώσουμε αγώνα, για τον εξορθολογισμό του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά, τη μετακίνηση υπαλλήλων από Δήμο σε Δήμο και για την όποια μετακίνηση, να είναι προαπαιτούμενο, η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, του Δήμου προέλευσης.

Να δώσουμε αγώνα, για την κατάργηση της δυνατότητας των Φορέων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, να αποσπούν προσωπικό από τους ΟΤΑ χωρίς τη συναίνεση των Διοικήσεων τους ώστε, να διασφαλιστεί η παρουσία και προσφορά του έμπειρου προσωπικού μας, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Να δώσουμε αγώνα, για να γίνει επιτέλους αποδεκτό, το χρόνιο αίτημα της ΚΕΔΕ, για την κατάργηση της αφαίμαξης, των Δήμων, από πολύτιμο προσωπικό, μέσω αποσπάσεων και μετατάξεων

Το δημοτικό συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2021 που συνήλθε εκτάκτως μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη αποφάσισε μεταξύ άλλων την στάση παροχής δημοτικών υπηρεσιών, επί δίωρο, με ταυτόχρονη οργάνωση κινητοποίησης, με τη συμφωνία των αιρετών Δήμου Δέλτα και μελών της ΠΕΔΚΜ και ΚΕΔΕ.

Η ημέρα ορίστηκε για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 12.00 μμ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου στη Σίνδο Αλ. Παπάγου 7.

Αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2021 που συνήλθε εκτάκτως μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, αποφασίστηκε επίσης:

  • Η νομοθέτηση της πάγιας αυτοδιοικητικής θέσης, για την παροχή σύμφωνης γνώμης του οικείου Δημάρχου, προς διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης προσωπικού από το Δήμο που διοικεί
  • Η άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των πόρων και των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών καθώς και μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε, να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αξιόπιστη παραγωγή έργων και η ανάπτυξη δράσεων, υπέρ των πολιτών.
  • Η στάση παροχής δημοτικών υπηρεσιών, επί δίωρο, με ταυτόχρονη οργάνωση κινητοποίησης, με συμμετοχή των αιρετών Δήμου Δέλτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την αφαίμαξη πολύτιμου στελεχιακού δυναμικού από την Αυτοδιοίκηση. Στην κινητοποίηση να προσκληθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ώστε, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συνδράμουν στα εύλογα και δίκαια αιτήματα του Δήμου Δέλτα που είναι αιτήματα της Αυτοδιοίκησης.
  • Την με κάθε πρόσφορο τρόπο, πληροφόρηση των πολιτών Δήμου Δέλτα αλλά και της κοινής γνώμης, για την οργανωμένη αποψίλωση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών και των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα από έμπειρο προσωπικό, δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες, για τον εξορθολογισμό του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και για την κατάργηση της δυνατότητας των Φορέων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, να αποσπούν προσωπικό από τους ΟΤΑ χωρίς τη συναίνεση των Διοικήσεων τους ώστε, να διασφαλιστεί η παρουσία και προσφορά του έμπειρου προσωπικού του Δήμου Δέλτα, προς όφελος των πολιτών, στο Δήμο Δέλτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Φώτα led στον νέο χώρο ελεύθερης στάθμευσης στο Ποσειδώνιο
Με την τοποθέτηση φωτισμού δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων και την ασφαλή διέλευση των πολιτών
Θεσσαλονίκη: Φώτα led στον νέο χώρο ελεύθερης στάθμευσης στο Ποσειδώνιο
Χατζηδάκης: Θα ήταν λάθος της ΕΕ να μην κινητοποιηθεί για ενέργεια και ακρίβεια
«Καλούμε την ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις, για να προστατέψουν τους πολίτες τους από τις επιπτώσεις...
Χατζηδάκης: Θα ήταν λάθος της ΕΕ να μην κινητοποιηθεί για ενέργεια και ακρίβεια