Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μ. Καραμπέρης: «Δεν έδινα δάνεια σε φτωχούς, έκανα μπίζνες»

Μ. Καραμπέρης: «Δεν έδινα δάνεια σε φτωχούς, έκανα μπίζνες»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με την εν μέρει αποδοχή των τοκογλυφικών πράξεων που του αποδίδονται, ολοκληρώθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δεύτερη μέρα της διαδικασία της απολογίας του Μάρκου Καραμπέρη 

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλυφίας, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία ερωτηθείς από τον εισαγγελέα για το αν έδινε τοκογλυφικά δάνεια, υποστήριξε πως, «σε απλό και πονεμένο κόσμο ούτε που το συζητούσα. Μόνο σε μεγάλες δουλειές, έδινα γιατί έκανα μπίζνες».

Ο κ. Καραμπέρης, αναφέρθηκε επίσης μια προς μια στις κατηγορίες που τον βαρύνουν, μα και σε έναν προς έναν στους μάρτυρες κατηγορίας που παρευρέθηκαν στην δίκη του.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα είχε ξεσπάσει λέγοντας πως «αν είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση θα είχε φροντίσει να στήσει οφ σορ εταιρείες και δεν θα έβαζε τα ονόματα των παιδιών του στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως διατηρούσε σε θυρίδες 100-150 χιλιάδες ευρώ για ώρα ανάγκης, ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στον εθισμό του στον τζόγο, αναφέροντας και ένα περιστατικό, που παίζοντας μαζί με το γιο του στοίχημα στο διαδίκτυο, ο «μικρός» έχασε 50 χιλιάδες ευρώ σε ένα βράδυ! Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τα φερόμενα ως θύματά του και ότι ο ίδιος σε κάποιες περιπτώσεις έχει πέσει θύμα τοκογλυφίας.

Εντύπωση προκαλούν και όσα είπε για την γνωστή Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια, την Πάολα και τον πρώην σύζυγό της. Είπε πως εκείνος είχε διαγνώσει το ταλέντο της τραγουδίστριας εδώ και χρόνια: «Τότε η Πάολα δεν ήταν τόσο μεγάλο όνομα όπως τώρα που την παίρνεις για μία σεζόν και βγάζει τα λεφτά που θα πάρει ένας υπάλληλος σε 5 χρόνια. Διέβλεπα το μέλλον και ότι θα την χρειαστεί ο αδερφός μου στα νυχτερινά μαγαζιά που είχε. Όταν έφτασαν στα χέρια μου επιταγές του συζύγου της Πάολα, επειδή τον γνώριζα προσωπικά του είπα 'τι είναι αυτά;', Μάρκο μου λέει δεν χρωστάω τίποτα. Τότε εγώ τις έσκισα επί τόπου».

Ο Μάρκος Καραμπέρης εν συνεχεία σχετικά με τη σύλληψή του επισήμανε ότι ήταν «εντολή των 'μεγάλων' της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», διότι τους συγκατηγορουμένους του «δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους». Με την απολογία του βασικού κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού» ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία και το λόγο θα πάρει την επόμενη Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας που θα προτείνει την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία εισήλθε και η δίκη για το τρίτο τοκογλυφικό κύκλωμα που δικάζεται αυτό το διάστημα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση για αυτό το κύκλωμα έχει προγραμματιστεί να γίνει -επίσης- την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ισόβια καταδίκη σε μητέρα και γιο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Διακρίσεις και βραβεία για την Νομική του ΑΠΘ