Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σύμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου Βασιλουδίου - Αρδαμερίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Λαγκαδά

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου υπέγραψε σήμερα με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη Ιωάννη, προγραμματική σύμβαση που αφορά σε επείγουσες εργασίες και αποκατάσταση τμήματος της κοινοτικής οδού ανάμεσα στο Βασιλούδι και το Αρδαμέρι της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λαγκαδά.

Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στην δυτική είσοδο του οικισμού και κατεύθυνση προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας, το οποίο είχε καταρρεύσει λόγω θεομηνίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 575.360 ευρώ και χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαστική και επείγουσα ουσιαστικά και χρονικά καθότι αφορά στην αποκατάσταση του δρόμου, που είναι μοναδικός που εξυπηρετεί τις ανάγκες συγκοινωνίας του οικισμού Αρδαμερίου με τον υπόλοιπο κόσμο. Ταυτόχρονα υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης του έργου εξολοκλήρου από τους ιδίους πόρους του Δήμου όπως και αδυναμία ωρίμανσης και επίβλεψης του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαγκαδά .

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση, την σύνταξη /θεώρηση μελετών και λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, την εκτέλεση του έργου της σύμβασης και την παραλαβή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα: Πού προβλέπεται ακόμη και παύση εργασιών
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα: Πού προβλέπεται ακόμη και παύση εργασιών
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις
Καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις