Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρινάκης: Η Θεσσαλονίκη αδικήθηκε όσο καμία άλλη πόλη τα προηγούμενα χρόνια

Ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ξεκίνησε τις περιοδείες του από τη Θεσσαλονίκη

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό πραγματικά λαϊκό και προοδευτικό κόμμα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στήριξε όσο καμία άλλη το ΕΣΥ και όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι «αδικήθηκε όσο καμία άλλη μεγάλη πόλη τα προηγούμενα χρόνια».

Ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. τόνισε ότι επέλεξε να ξεκινήσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη, την «καρδιά» της Μακεδονίας, και αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.

Προχωρούν τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

«Είμαστε εδώ για να προβάλουμε τα μεγάλα έργα της κυβέρνησης. Η Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί όσο καμία άλλη μεγάλη πόλη τα προηγούμενα χρόνια και έχει αδικηθεί γιατί πίστευαν κάποιοι ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να μείνει μόνο σε υποσχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Είμαστε εδώ», πρόσθεσε, «για να πούμε για το Μετρό, που παραδίδεται σε ένα χρονικό διάστημα συγκεκριμένο μέσα στο 2023, το fly over, το ογκολογικό νοσοκομείο, το νοσοκομείο Παίδων, τα μεγάλα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης, τα οποία προχωρούν και δεν είναι πλέον μακέτες και μουσαμάδες».

«Είμαστε, όμως, να δούμε και τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Γιατί η Ν.Δ, όπως πολύ σωστά είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το μοναδικό πραγματικά λαϊκό κόμμα και το μοναδικό προοδευτικό κόμμα στη χώρα, γιατί είναι λαϊκό και προοδευτικό στα έργα και όχι στα λόγια, είναι στις πράξεις», υπογράμμισε.

Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πανδημία και στο κύμα ακρίβειας, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στήριξε όσο καμία άλλη το Εθνικό Σύστημα Υγείας κι όσους έχουν ανάγκη, ενώ κράτησε όρθια την οικονομία.

«Ζούμε τη δυσκολότερη περίοδο που θα μπορούσε να ζήσει η ανθρωπότητα συνολικά και σχεδόν κρατάει δύο χρόνια. Την περίοδο της πανδημίας, στην οποία προστίθεται και μία παγκόσμια πληθωριστική κρίση», είπε και συνέχισε: «Όσο δύσκολη είναι μία περίοδος τόσο πολύ βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε όσο καμία άλλη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στήριξε όσο καμία άλλη αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, όπως είχε υποχρέωση να κάνει, με συγκεκριμένες προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της Παιδείας, τον τομέα της Υγείας και ταυτόχρονα κράτησε όρθια και την οικονομία της χώρας, γιατί πάρα πολλοί κλάδοι αυτής επλήγησαν από τον κορονοϊό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς τη σύμπραξη και του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των ανθρώπων. Και ερχόμενος σε μία πόλη, που οι άνθρωποι της, οι υγειονομικοί της, οι άνθρωποι που δουλεύουν σε κρατικές δομές, τα Σώματα Ασφαλείας, η Αστυνομία, αποτέλεσαν παράδειγμα προς όλη την Ελλάδα. Θέλω να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας και να τους υποσχεθώ ότι με αυτές τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο σε κάθε γειτονιά της Αττικής, της περιφέρειας, της Θεσσαλονίκης, όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Ούτως ή άλλως αυτό είναι και η βασική απαίτηση του πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Να είμαστε για όλους και μαζί με όλους για την επόμενη μέρα της χώρας».

Απ. Τζιτζικώστας: Τα κόμματα να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε, από την πλευρά του, ότι με τον κύριο Μαρινάκη τον συνδέει μια φιλία εδώ και αρκετά χρόνια και μια πολύ καλή συνεργασία.

Εξέφρασε δε τη χαρά του καθώς με το που ανέλαβε Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε αμέσως τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τα πολιτικά κόμματα σήμερα να ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, να θέλουν και να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, να ακούν και να συναντώνται με τους θεσμούς, τους φορείς ενός τόπου, γιατί έτσι κάθε κόμμα μπορεί να δημιουργεί τη δική του ατζέντα, να ξέρει ποια είναι τα τα προβλήματα και οι δυνατότητες κάθε περιοχής», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Είναι για μας μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τον καλωσορίζουμε και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία προκειμένου, μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

Ο κ. Μαρινάκης είχε συναντήσεις με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο καλαφάτη, την επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα συναντηθεί επίσης με δημάρχους της περιοχής, βουλευτές της Ν.Δ, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Τάσο Σπηλιόπουλο και στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο δρόμος έκτακτης ανάγκης για 424 και Παπαγεωργίου (ΦΩΤΟ)
Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του δρόμου για την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης στα δύο νοσοκομεία - Aυτοψία από τον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη
Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο δρόμος έκτακτης ανάγκης για 424 και Παπαγεωργίου (ΦΩΤΟ)