Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις για το βιασμό της 24χρονης - Η μαρτυρία για το πάρτι

Αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας

Τη Δευτέρα ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, αναμένεται να καταθέσει η φίλη του θύματος και άλλα άτομα που παρίσταντο στο πάρτι.

«Γίνονται συνεχόμενες καταθέσεις ανθρώπων που έχουν κληθεί από την ανάκριση για διευκρίνιση περιστατικών. Θα καταθέσουν απ' ότι ξέρω ένας κύριος που πήρε τη Γεωργία την ημέρα που ξύπνησε στο ξενοδοχείο και αντιλήφθηκε που είναι. Ο εργοδότης της έχει καταθέσει και κάποιοι άλλοι», ανέφερε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας δικηγόρος του θύματος.

«Δεν είναι νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι όλα τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν στο πάρτι πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταθέσουν», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του DNA ανέφερε: «Η πραγματογνωμοσύνη ολόκληρη που αφορά την ιατροδικαστική, το DNA, το αίμα και τα ούρα διατάχθηκαν από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το οποίο ξεκίνησε όλη τη διαδικασία. Άρα αφού τα διέταξε το τμήμα έρχονται στο τμήμα και μετά προωθούνται προς την ανακρίτρια. 'Ετσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι η λογική; Η ανακρίτρια αφού παραλάβει όλο αυτό το υλικό μπορεί να διατάξει και δική της πραγματογνωμοσύνη. Διαφορετική. Άλλη. Έρχομαι τώρα στο να δούμε ποιος διαδίδει αυτές τις ειδήσεις και από που περνάνε ας πούμε αυτά τα αποτελέσματα. (...) Σας λέω το εξής. Μόλις άκουσα χθες από τα ΜΜΕ ότι έχουν εκδοθεί αποτελέσματα του DNA, της τοξικολογικής και διάφορα άλλα που λέγανε χωρίς κάποια σαφήνεια επικοινώνησα με την ανάκριση. Σάββατο όμως τα γραφεία της ανάκρισης δεν λειτουργούν συνεπώς αν ήταν εκεί η υπάλληλος, η γραμματέας, η ανακρίτρια για να παραλάβουν κλπ προφανώς θα μιλούσα μαζί τους. Επικοινώνησα με το Αστυνομικό Τμήμα που ξεκίνησε τη διαδικασία, μίλησα με τον ευγενικό αναπληρωτή διοικητή του τμήματος ο οποίος προΐσταται της διαδικασίας και μου λέει δεν έχει έρθει στο τμήμα που παρήγγειλε τη διαδικασία κάποιο αποτέλεσμα».

«Δεν έχει παραδοθεί τίποτα. Πώς βρίσκεται ο φάκελος στην ανακρίτρια τη στιγμή που δεν έχουν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα; Πώς γνωρίζουν αυτοί που λένε από ένα κλειστό φάκελο τι περιέχει μέσα;», συμπλήρωσε.

«Όσο περίεργο και να σας φαίνεται δεν μιλάμε για καθυστέρηση. Πάνω κάτω αυτοί είναι οι χρόνοι στο να βγουν τα αποτελέσματα. Χρειάζεται χρόνος. Από εκεί και μετά άλλο η διαρροή και άλλο το αν έχουν πάει τα στοιχεία στην ανάκριση. Προφανώς, και μπορεί να υπάρχει μία διαρροή αν έχουν γίνει οι εξετάσεις οι απαραίτητες. Αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να δούμε αν από τα συγκεκριμένα στοιχεία (...) Τα άλλα δεδομένα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκείνη την ημέρα ήταν στο συγκεκριμένο πάρτι να βρεθούν, να κληθούν και από εκεί και πέρα η ανάκριση ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της. Θα καταλάβει από πρόσωπα και καταθέσεις, από κινητά τηλέφωνα και από άλλα στοιχεία», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχει ο τρόπος (σ.σ. το έγκλημα να στοιχειοθετηθεί) και είμαι πεπεισμένος ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απόφαση που λαμβάνει ο ανακριτής είναι η ενδεδειγμένη», συμπλήρωσε.

«Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Κατ' αρχάς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που απαιτούν χρόνο. Τώρα όσον αφορά τη δειγματοληψία την αρχική εκεί πράγματι όσο πιο κοντά είμαστε στη στιγμή του συμβάντος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουμε μία πληθώρα στοιχείων τόσο από τις τοξικολογικές όσο και από τις γενετικές. Προφανώς, και υπάρχει περίπτωση με το χρόνο να απωλέσουμε κάποια στοιχεία και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη περίπτωση - αν ξεπεράσουμε κάποια χρονικά όρια - να μην έχουμε καθόλου στοιχεία. Εδώ τώρα πρέπει να σας πω ότι ακούω για καθυστερήσεις όμως ακούω αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα και δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Πράγματι, φαίνεται ότι την τρίτη ημέρα ο ιατροδικαστής εξετάζει το θύμα. Όμως την πρώτη μέρα πήραμε δείγμα τοξικολογικών εξετάσεων. Δείγμα ούρων. Άρα ως προς τις τοξικολογικές εξετάσεις φαίνεται ότι η λήψη του δείγματος έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Η τοξικολογική εξέταση μας δείχνει όλες τις χημικές ουσίες, ξένες προς το σώμα και όλα τα φάρμακα που έχουν ληφθεί, αλκοόλ και ότι άλλη ουσία υπάρχει και μάλιστα θα σας έλεγα ότι εδώ επειδή είναι έγκαιρο το δείγμα μπορεί να γίνουν και άλλες αναλύσεις ακόμα και ποσοτικές. Τι ποσότητα φαρμάκων είχε ληφθεί από την κοπέλα», είπε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο, σύμφωνα με ενημέρωση από τις κυπριακές αστυνομικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση βιασμού γυναίκας ηλικίας 24 ετών, στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το protothema.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την ίδια ενημέρωση, σε επικοινωνία που είχαν χθες Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου και της Ελληνικής Αστυνομίας, για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση βιασμού γυναίκας ηλικίας 24 ετών, που διερευνά η Ελληνική Αστυνομία, και σε σχέση με πληροφορίες και αναφορές ότι κύκλωμα που ενδεχομένως σχετίζεται και με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, δρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, «από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές της Ελλάδας, δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Παράλληλα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το βράδυ του βιασμού της Γεωργίας. Χθες το βράδυ καλεσμένη από το επίμαχο πάρτι έκανε δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του mega.

«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι», ανέφερε η κοπέλα.

Και συνέχισε: «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. να πάω στο πάρτι. Πήγα με δυο φίλες μου κατά τις 3:00 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα.

«Θα αναζητηθούν ευθύνες»

Μιλώντας στο MEGA για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο δικηγόρος της Γεωργίας δήλωσε πως θα αναζητηθούν ευθύνες για την καθυστέρησή τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παραδοθεί, όπως λέει, στις αρμόδιες Αρχές.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που παράδωσε το ξενοδοχείο στην αστυνομία επιβεβαιώνεται ότι η Γεωργία ήταν σε κατάσταση μέθης.

Μήνυσε τον εργοδότη της Γεωργίας

Την ίδια στιγμή, ο 33χρονος μετρ που κλήθηκε χθες στην αστυνομία, μήνυσε τον εργοδότη της Γεωργίας για ξυλοδαρμό.

Στις 15 Ιανουάριου κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ανεβάζοντας μάλιστα στα social media φωτογραφία με τραύματα στα χείλη του.
Στην ίδια δημοσίευση είχε γράψει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και την 1η Ιανουαρίου. «Με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών».

Έρευνα για κυκλώματα μαστροπείας

Η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των 3 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους. Χθες, η Γεωργία πήγε για δεύτερη φορά ενώπιον της ανακρίτριας για την 4η της κατάθεση, αυτήν τη φορά παρουσία ψυχολόγου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ