Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Επί ποδός «πολέμου», βρίσκονται από χθες εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών και παράλληλα διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού και την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για τις Κυριακές και αργίες.

Μάλιστα στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους και με αφορμή την πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ από τις 10.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 3η και 4η ΥΠΕ.

«Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει οργανισμούς που θα έχουν επαφή με την πραγματικότητα στα νοσοκομεία σήμερα, που θα αποτυπώνουν ακριβώς τη λειτουργία τους και όχι οργανισμούς που θα καρατομήσουν λειτουργίες και κλίνες με συνέπεια να βρεθεί το προσωπικό ακάλυπτο», ανέφερε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Τουχτίδης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο των νοσοκομείων σημειώνοντας ότι τάσσεται υπέρ του να γίνει κάποιος εξορθολογισμός στα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας με τη λογική που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι με τη λογιστική λογική.

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Καριώτου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, το οποίο να σημειωθεί πως φημολογείται ότι θα κλείσει μαζί με τα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων και Παναγία, τόνισε πως «το Αφροδισίων είναι το μοναδικό δερματολογικό νοσοκομείο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό διότι εξυπηρετεί 4.000 ασθενείς μηνιαίως. Στο Ιπποκράτειο, με το οποίο είναι διασυνδεόμενο το Αφροδισίων από το 2011, δεν μπορεί να αναπτυχθεί η δομή που υπάρχει στο δικό μας εξειδικευμένο νοσοκομείο που λειτουργεί ακόμη και σήμερα με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων», πρόσθεσε η κ Καριώτου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η άποψη του μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου, Συμέλα Τεμερτζίδου, η οποία κατήγγειλε ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων κλείνουν χειρουργικές κλινικές που δεν έχουν πληρότητα όχι γιατί δεν υπάρχουν ασθενείς, αλλά επειδή, με δική τους ευθύνη, δεν υπάρχουν υλικά για να γίνονται επεμβάσεις.

Διαμαρτυρία ΑμεΑ στο Ιπποκράτειο 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 20 περίπου άτομα – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων από τις 11.00 έως τις 12.00 χθες το πρωί, μπροστά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις προσωπικού, υγειονομικού υλικού, καθώς και για την υποχρηματοδότητση στα προγράμματα αποκατάστασης ασθενών.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φαινόμενα βανδαλισμού με το καλημέρα στους «Δείκτες Μνήμης»

Ειδική εκδήλωση στο κολέγιο Ανατόλια