Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένης φθοράς, υπεξαιρέσεων και απατών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών. Μεταξύ άλλων εξιχνιάστηκαν και 2 περιπτώσεις απάτης για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 12 ατόμων. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν:
• 3 κλοπές (αφορούν σε όχημα, σε αφαίρεση τραπεζικής κάρτας με την οποία πραγματοποιήθηκε παράνομα και ανάληψη μετρητών και αφαίρεση αντικειμένων από οικόπεδο)
• Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς σε εκπαιδευτικό ίδρυμα κατά την παραβίαση παραθύρου του (δεν αφαιρέθηκε κάτι από το εσωτερικό του)
• 3 υπεξαιρέσεις αυτοκινήτων από εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων και
• 2 περιπτώσεις απάτης (μία τηλεφωνική με ταυτόχρονη απόσπαση στοιχείων τραπεζικής κάρτας και λογαριασμού και μία με τη μέθοδο της απασχόλησης και απόσπασης κωδικών).
Οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2021-Ιανουαρίου 2022 στις περιοχές Θέρμης, Βασιλικών, Καρδίας, Τριλόφου και Σουρωτής και οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά εμπλεκομένων ατόμων.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.