Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί έριξαν ξύλο σε άντρα στο ΑΠΘ - Έκριναν ότι είναι βιαστής

Ομάδα αντιεξουσιαστών τον εντόπισε να κινείται ύποπτα εντός του πανεπιστημίου και να προσεγγίζει γυναίκες

Ομάδα αντιεξουσιαστών ξυλοφόρτωσε εντός του ΑΠΘ έναν άντρα τον οποίο έκριναν ότι ίσως πρόκειται για βιαστή, καθώς τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα εντός του χώρου του πανεπιστημίου προσεγγίζοντας (κυρίως) γυναίκες.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το  περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, σε ώρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν δυο πάρτι στο χώρο του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή τους τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης», αναφέρουν ότι ο άνδρας έκανε ύποπτες κινήσεις στον πανεπιστημιακό χώρο, καθώς προσέγγιζε άγνωστες γυναίκες, κυρίως, αλλά και άνδρες που βρίσκονταν εντός του ΑΠΘ και πως όταν τον ακινητοποίησαν είδαν ότι είχε στην κατοχή του λιπαντικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε από την αναρχική ομάδα έχει ως εξής:

Tο βράδυ της 25ης Φλεβάρη εντός του πανεπιστημιακού χώρου του Α.Π.Θ και ενώ εκτυλισσόταν παράλληλα πάρτυ στη Σ.Θ.Ε και live στο Bιολογικό εντοπίστηκε άτομο να περιφέρεται σε σκοτεινά σημεία και να κοιτάει επίμονα περαστικούς οι οποίοι τύχαιναν να περνούν λίγα μέτρα δίπλα του. Εκείνος επιλεκτικά προσσέγγιζε κυριώς άτομα γυναικείου φύλου αλλά και αντρικού, χωρίς να επιδιώκει περαιτέρω επαφή είτε φιλική είτε εχθρική. Παρόλλα αυτά η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη, καθώς η διαδρομή που ακολουθούσε ήταν συγκεκριμένη και επαναλαμβανόμενη. Δεν εντοπίσαμε ομάδα υποστήριξης ή άλλο άτομο το οποίο να είναι μαζί του και μετά από περίπου 45 λεπτά διακριτικής επίβλεψης αποφασίσαμε να προσεγγισουμε το άτομο αυτό με σκοπό να απαντήσει για τον λόγο που προχωράει μόνο από συγκεκριμένα σημεία και τον λόγο που τσεκάρει τα πρόσωπα κάποιων ατόμων, ενώ κάποιων άλλων τα αγνοεί.

Η αρχική μας εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για άτομο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και για αυτό με μεγάλη προσοχή και χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι γνωρίζαμε την διαδρομή από την οποία θα περάσει και για αυτό τον προσεγγίσαμε από δύο διαφορετικές πλευρές, μία από μπροστά του και μία από πίσω του. Μόλις, αντιλήφθηκε στα 5 μέτρα την παρουσία της 1ης ομάδας χωρίς να υπάρξει καμία λεκτική επαφή παραμόνο οπτική, ξεκίνησε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή έκει που τον περίμενε η 2η ομάδα. Τότε τον ακινητοποιήσαμε ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τον ρωτήσαμε για ποιό λόγο άρχισε να τρέχει όταν μας είδε, για ποιό λόγο επαναλαμβάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή και για ποιό λόγο τσεκάρει πρόσωπα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα γρασίδια της Φιλοσοφικής σχολής, χωρίς αρχικά να υπάρχουν άτομα τριγύρω. Τότε παρατηρήσαμε κάτα την ακινητοποίηση του ότι έπεσαν από το μπουφάν του δύο αντικείμενα, τα μοναδικά που είχε πάνω του. Το πρώτο ήταν ένας καπνός τσιγάρων και το δεύτερο ήταν ένα μαύρο άγνωστο για εκείνη την στιγμή αντικείμενο, καθώς λόγω αδρεναλίνης αλλά και περιορισμένης ορατότητας δεν το εξετάσαμε, επειδή προτεραιότητα μας ήταν η ακινητοποίηση του ατόμου. Πρέπει να σημειώθεί ότι το άτομο πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, ύψους 1.85 και άνω, αρκετά γυμνασμένο με σωματική διάπλαση. Έιχε σκούρο κοντό μαλλί και κοντά γένια σε όλο του το πρόσωπο. Φορούσε χακί μπουφάν, μάυρο αθλητικό μακρύ παντελόνι, άσπρη φούτερ και άσπρη κουκούλα. Εκείνος ενώ ήταν στο χώμα ακινητοποιημένος δεν απαντούσε στις ερωτήσεις που του κάναμε. Εκείνη την στιγμή άτομο από την ομάδα πήγε να διερευνήσει για το άγνωστο αντικείμενο. Το εντόπισε και χωρίς να το ακουμπήσει παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα μάυρο σωλήνα μήκους 10-15 εκατοστών, αποτελούμενο από πλαστικό κορμό και ένα πλαστικό μάυρο καπάκι στην κεφαλή κολλημένο με μάυρη μονωτική ταινία. Τότε ρωτήσαμε τι είναι αυτό το αντικείμενο που είχε μαζί του και για ποιό σκοπό το είχε πάνω του. Άρχισε να αντιδρά παροξυσμικά και να φωνάζει επανειλημμένα για βοήθεια σε κάποιες κοπέλες που περνούσαν περίπου 100 μέτρα μακρυά από το περιστατικό. Εκείνη την στιγμή αντιληφθήκαμε ότι κάτι είχε να κρύψει και τον ψάξαμε διεξοδικά στις τσέπες του, αλλά δεν βρήκαμε ούττε κινητό, ούτε λεφτά, ούτε ταυτότητα, παραμόνο κλειδιά εδεχομένως κάποιας πολυκατοικίας. Συνεχίσαμε να τον ρωτάμε, εκείνος δεν απαντούσε, αντ αυτού φώναζε για βοήθεια και τότε αρχίσαμε να τον ξυλοφορτώνουμε. Στην συνέχεια τον αφήσαμε να φύγει και αυτός κατευθύνθηκε προς την δυτική πύλη της Φιλοσοφικής για να διασχίσει την Εθνικής Αμύνης και να απομακρυνθεί από το Α.Π.Θ.

Εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι το μαύρο αντικείμενο πρόκειται για λιπαντικό σεξουαλικής χρήσης, χωρίς όμως να είναι αγορασμένο από κάποιο φαρμακείο αλλά πιθανό να προέκυψε από κάποιο κατάστημα σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς στο βασικό του κορμό ανέγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα την λέξη “ANAL”. Επίσης το λιπαντικό αυτό φαινόταν χρησιμοποιημένο καθώς έλειπε ποσότητα από το περιεχομενό του. Μετά από κουβέντα που κάναμε με άτομα που είχε προσσεγγίσει προηγουμένως, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για επικύνδυνο άτομο, καθώς περίμενε σε σημεία τα οποία ήξερε ότι πηγαίνουν άτομα και κυρίως κοπέλες για την βιολογική τους ανάγκη, γεγονός που διακαιολογεί την προκαθορισμένη διαδρομή που ακολουθούσε. Ο λόγος που επαναλάμβανε το πέρασμα των σημείων, πρώτον ήταν για να μην γίνει αντιληπτός ότι στήνει καρτέρι και δευτέρον εάν κρατούσε μία στατική θέση τότε το υποψήφιο θύμα του θα τον εντόπιζε και θα άλλαζε σημείο. Ο λόγος που επιλεκτικά προσσέγγιζε άτομα ήταν ο εντοπισπμός προσώπων με μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, έτσι ώστε είτε να πρόκειται για έυκολα θύματα, είτε για προόσωπα που δεν θα μπορούσαν σωματικά να του αντισταθούν σε περίπτωση σεξουαλικής ή σωματικής επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε κινητό αποδεικνύει την εκ προμελέτης πράξη του, καθώς ήθελε να αποφύγει να εντοπιστεί το στίγμα από του κινητό του σε περίπτωση που το θύμα επέλεγε την έννομη όδο. Επίσης, το γεγονός ότι δεν διέθετε χρήματα αποδείκνυει ότι δεν βρισκόταν στο Α.Π.Θ για αγορά ή πώληση ναρκωτικών, αλλά και ότι δεν είχε σκοπό να αγοράσει αλκοόλ από τις 2 μοναδικές εκδηλώσεις που προαναφέραμε. Τέλος, το λιπαντικό ήθελε να το χρησιμοποιήσει για γρήγορη διείσδυση στο θύμα έτσι ώστε να διευκολίνει για τον εαυτό του την διαδικασία κακοποίησης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης πάνω σε άτομα οποιουδήποτε φύλου είναι κατακριτέα, καταδικαστέα και για φτύσιμο και για αυτό δεν θα αναλύσουμε σε αυτό εδώ το κείμενο κάτι τέτοιο. Εξάλλου θεωρούμε ότι υπάρχουν άτομα πολύ πιο ικανά από εμάς να αναπτύξουν και να αναλύσουν ένα τέτοιου είδους ζήτημα. Με αυτή μας την ενέργεια ασχέτως για το εαν πρόκειται για βιαστές, μπάτσους, ασφαλίτες ή ναρκέμπορους υπενθυμίζουμε την ανάγκη για αυτόνομες αναρχικές πολιτοφυλακές εντός και εκτός των πανεπιστημίων για την αποτροπή τέτοιου είδους πράξεων.

Υ.Γ: λοιπόν κουφάλα θυμόμαστε πολύ καλά τα μούτρα σου. Αν πιστεύεις ότι έφαγες ξύλο, αυτό δεν ήταν τίποτα σε σχέση με αυτό που θα πάθεις την επόμενη φορά. Έτσι και σε ξαναπετύχουμε σε κανένα Α.Π.Θ να τριγυρνάς, θα σε ακρωτηριάσουμε.

Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 25.000 ευρώ σε καφέ μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Όλα τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη – Τι ερευνάται

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στις 7/4 στη Βουλή των Ελλήνων – Για 15 λεπτά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η GenZ δεν πάει για δουλειά – Τι δείχνουν τα στοιχεία, η σύγκριση με την Ευρώπη
Τα στοιχεία του 2023, που είναι και τα πιο επίκαιρα, φέρνουν την Ελλάδα στην 3η θέση από το τέλος με ποσοστό απασχόλησης 52,6%
Η GenZ δεν πάει για δουλειά – Τι δείχνουν τα στοιχεία, η σύγκριση με την Ευρώπη