Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαφάτης: Μόνιμη και σταθερή λύση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, σχετικά με την πρωτοβουλία της Σχολικής Διαμεσολάβησης

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, καταφέραμε και εντάξαμε μόνιμα σε κάθε προϋπολογισμό κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο κονδύλι για να υπάρχει τακτικός και μόνιμος καθαρισμός του Θερμαϊκού, λύνοντας μιας και δια παντός το ζήτημα αυτό», υπογράμμισε αναφερόμενος στις κοινωνικές δράσεις του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, σε δηλώσεις του στον REAL FM 107.1 της Θεσσαλονίκης.

Για την πρωτοβουλία της Σχολικής Διαμεσολάβησης ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε: «Αξιοποιώντας επαγγελματίες, διαπιστευμένους διαμεσολαβητές οι οποίοι λειτουργούν υπό την ομπρέλα του Δικηγορικού Συλλόγου, που είναι και αρωγός στην προσπάθειάς μας και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό κ. Κεραμέως, ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. Είμαι σίγουρος ότι θα επεκταθεί, το επόμενο χρονικό διάστημα, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με τη συνεργασία των εξειδικευμένων διαμεσολαβητών δικηγόρων, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς ώστε με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν τους μαθητές που θα επιλεγούν, προκειμένου να κάνουν διαχείριση συγκρούσεων και ειρηνική επίλυση διαφορών μέσα στις τάξεις. Είναι μια απάντηση του Τομέα Μακεδονίας - Θράκης όσον αφορά και το bullying και βεβαίως, την οπαδική βία, η οποία τόσο πολύ μας έχει πλήξει το τελευταίο διάστημα. Θυμίζω την πρόσφατη δολοφονία του Άλκη. Και η οπαδική βία αντιμετωπίζεται εν πολλοίς στις παιδικές ηλικίες, από το δημοτικό σχολείο ακόμα, όταν το παιδί καταλαβαίνει πως να διαχειριστεί τον θυμό του ή εκπαιδεύεται ώστε να αποφεύγει τη βία και να μπορέσει συζητήσει την όποια διαφωνία του, μέσα από έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης με την άλλη άποψη».

 

Για τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας

«Η κυβέρνηση κατανοεί τις δυσκολίες που έχει φέρει η κρίση στα νοικοκυριά και εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσει να στηρίξει κυρίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ήδη, τους τελευταίους μήνες 4 δις ευρώ έχουν διατεθεί για να καλύψουν ένα μέρος από τις οικονομικές απώλειες που έχουν τα νοικοκυριά. Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις συνθήκες που βιώνουμε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι ο μεγάλος αντίπαλός μας. Ο πόλεμος δοκιμάζει την Ουκρανία αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν θα ήμασταν σοβαροί και υπεύθυνοι εάν εξαντλούσαμε από την πρώτη στιγμή ό,τι πόρους διαθέτουμε, καθώς δεν γνωρίζουμε το τέλος αυτής της κατάστασης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να λειτουργεί υπεύθυνα με έγνοια για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Θεσσαλονίκη: Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ στις 14/4 – Κρίνεται στα δικαστήρια

Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι - Ακριβότερο κατά 35% (VIDEO)

Τραγωδία στα Ιμαλάια: Νεκρός ο Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Σύκαρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
O Υπουργός Άμυνας είχε επαφές με τους ομολόγους του της Γαλλίας Σεμπστιέν Λεκορνού, της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν...
Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο