Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: «Επιπλοκές συμβαίνουν», είπαν οι γιατροί για το θάνατο 24χρονου

Θεσσαλονίκη: «Επιπλοκές συμβαίνουν», είπαν οι γιατροί για το θάνατο 24χρονου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κατά την απολογία τους στο δικαστήριο για το θάνατο 24χρονου το 2017 μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, επειδή ήταν υπέρβαρος. Ο θάνατος του 24χρονου επήλθε, σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, «από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας».

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθονται ο γιατρός που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι ένας συνάδελφός του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί το θύμα μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Και οι δύο στις απολογίες τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που τους καταλογίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώτος επισήμανε ότι προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις. Τόνισε δε, ότι είχε εξηγήσει στον παθόντα τα υπέρ και κατά της συγκεκριμένης επέμβασης, και τον ενημέρωσε για τις πιθανές επιπλοκές. «Δεν ανέφερα ποτέ ότι πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας. Επιπλοκές συμβαίνουν και παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης. Προσπαθούμε να τις προβλέψουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να τις αποφύγουμε» απολογήθηκε ο ίδιος, ο οποίος προσφάτως μηνύθηκε από τους γονείς 14χρονης για τον θάνατο της θυγατέρας τους ύστερα από ανάλογη επέμβαση τοποθέτησης δακτυλίου, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 3ετή φυλάκιση για παλιότερο περιστατικό.

Από την άλλη ο συγκατηγορούμενός του περιέγραψε αναλυτικά το ιστορικό του συγκεκριμένου περιστατικού, υποστηρίζοντας ότι η άποψη που σχημάτισε ήταν «να χειρουργήσω τον ασθενή θεωρώντας ότι πρέπει να ψάξω». Ο ίδιος απέδωσε σε απόφαση του προϊσταμένου του διευθυντή το γεγονός ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε τελικά χειρουργικά στο νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά σε κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια ο ασθενής. «Ο συντονιστής διευθυντής επέμεινε να μην γίνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο […] Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω […] Δεν ξέρω εάν θα ζούσε, αν γινόταν το χειρουργείο στην Καβάλα», είπε, μεταξύ άλλων.

Κατά την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου δεν έλειψαν οι εντάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τους συγγενείς του 24χρονου να αντιδρούν στα όσα ανέφερε και να απομακρύνονται κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών φρουρών.

Η δίκη διεκόπη για τα μέσα Μαΐου, οπότε θα λάβει το λόγο η εισαγγελέας της έδρας για την πρότασή της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Μητσοτάκης: Πιθανές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο το 2023 – Έρευνες σε 6 περιοχές

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη αποκτά διακριτή θέση στον επενδυτικό και ψηφιακό χάρτη (ΦΩΤΟ)

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το MT Tour – Test drive μηχανών YAMAHA (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γλυκά Νερά: Κατάθεση-σοκ από αστυνομικό – Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια ψυχραιμία

Ξαφνικό «λουκέτο» σε γνωστό μαγαζί στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)