Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε άνδρα – Το σημείο που δρα αγέλη (ΦΩΤΟ)

Πολίτης κατέθεσε μήνυση έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο - Δείτε φωτογραφίες από το δάγκωμα που τον έστειλε στο νοσοκομείο

Τ.Τ.

Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών καταγγέλλει ότι δέχθηκε πολίτης το πρωί του περασμένου Σαββάτου (16/4), στην περιοχή του Χορτιάτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί όταν ένα από τα σκυλιά τον δάγκωσε στο πόδι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το TyposThes παρακάτω.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο TyposThes, το πρωί του Σαββάτου περίπου στις 10.30 και ενώ περπατούσε στο δρόμο από κεραίες προς καταφύγιο ΣΕΟ στο 1,5 χλμ περίπου, δέχθηκε σιωπηλή επίθεση από πίσω, από σκυλί που αποτελεί μέρος μιας αγέλης 6-7 σκυλιών περίπου, η οποία, όπως λέει, είναι εγκατεστημένη εκεί εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον. Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι ένα μέρος που πηγαίνουν πολλές οικογένειες και ζητά να υπάρξει κινητοποίηση αρμοδίων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σημειώνεται πως ο ίδιος προχώρησε σε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας.

Ειδικότερα, όπως εξιστορεί στο TyposThes τον δάγκωσε μόνο ένα από τα σκυλιά της αγέλης, από πίσω, εντελώς σιωπηλά και απρόκλητα. Επισημαίνει δε ότι το συγκεκριμένο σκυλί είναι έγκυος δηλαδή δεν είναι στειρωμένο. «Ήμουν με τη σύντροφό μου και γυρίσαμε με τα πόδια στο αυτοκίνητο, περί το 1,5χλμ και μετά κατευθείαν στον Άγιο Λούκα όπου μου περιέθαλψαν το τραύμα, μου χορήγησαν αντιτετανικό όρο και βαριά αντιβίωση για 1 εβδομάδα. Μου έδωσαν κτηνιατρική εντολή την οποία πρέπει να πάω στο Δήμο για να κινητοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία να συλλάβει το ζώο προς παρακολούθηση για 15μερες για τυχόν συμπτώματα λύσσας», αναφέρει στο TyposThes.

Κατόπιν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας ώστε να γίνει καταγραφή του περιστατικού και να υποβάλει μήνυση. Η μήνυση γίνεται, όπως αναφέρει, κατά πάντως υπεύθυνου και βαραίνει αστικά τον εν λόγω Δήμο και ποινικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Για το μέρος που συνέβη η επίθεση, σημειώνει ότι είναι ένα μέρος το οποίο επισκέπτονται για περίπατο πλήθος οικογενειών και πολιτών ενώ η αγέλη των σκύλων εμφανίζει συχνά απειλητικά γαβγίσματα ωστόσο από τον δήμο δεν λαμβάνεται υπόψη ως απειλητική συμπεριφορά.

Μάλιστα, αναφέρει ότι και στην περιοχή του Τριαδίου υπάρχει αντίστοιχη αγέλη περίπου 7 μεγαλόσωμων σκυλιών που συχνά είναι επιθετικά και έχουν εγκατασταθεί 200 μέτρα από το δημοτικό σχολείο. Δε λείπουν τα συμβάντα αλλά ποτέ κανείς δεν έχει κοινοποιηθεί, επισημαίνει ο ίδιος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Επιπλέον, σημειώνει ότι ο ίδιος ως ορειβάτης και ποδηλάτης έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με πολύ άγρια τσομπανόσκυλα τα οποία όπως λέει ολοένα και πληθαίνουν ενώ υπάρχουν σημεία στα βουνά γύρω από την πόλη που δεν μπορεί κανείς ούτε με το τζιπ να περάσει χωρίς να δαγκώσουν τις λαμαρίνες.

Ο συμπολίτης μας που σημειώνει ότι είναι φιλόζωος και έχει κατοικίδιο, θεωρεί πως ήταν απλά τυχερός που στην επίθεση που δέχθηκε δεν ακολούθησε όλη η αγέλη -πράγμα σπάνιο- και τονίζει ότι αυτό που επιθυμεί είναι να γίνει γνωστό το μεγάλο ζήτημα της σύστασης αγελών από αδέσποτα σε περιοχές της πόλης, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να μη φτάσουμε να θρηνήσουμε άλλο θύμα. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020 κατέληξε στη Θεσσαλονίκη ένας 65χρονος που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη σκύλων στο Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δείχνουν το δάγκωμα που δέχθηκε από τον σκύλο

adespota-dagkwma-thessaloniki.jpg
adespota-dagkwma-thessaloniki_2.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν μέσα στη Μ. Εβδομάδα – Τακτικές και έκτακτες (VIDEO)

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η Μ. Εβδομάδα

Διακοπές ρεύματος την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε «ομηρία» η Ευρώπη: Η Ρωσία κλείνει τον Nordstream - Φόβοι πως δε θα ξανανοίξει
Την αγορά έχει κυριεύσει ο φόβος ότι ο αγωγός Nordstream τον οποίο οι Ρώσοι κλείνουν σε μια εβδομάδα για συντήρηση, δεν θα ξανανοίξει ποτέ
Σε «ομηρία» η Ευρώπη: Η Ρωσία κλείνει τον Nordstream - Φόβοι πως δε θα ξανανοίξει