Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αύριο κατά της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ

Προγραμματίζεται για αύριο από φοιτητικούς συλλόγους – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Ανακοίνωση κατά της παρουσίας της αστυνομίας στους χώρους του ΑΠΘ εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι σχολών του πανεπιστημίου, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, με συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει αύριο, Παρασκευή, μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Επίσης, όπως αναφέρουν,  θα γίνει και συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα στην πλατεία Χημείου. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:

Έντονη είναι για ακόμη μια μέρα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Νομικής, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ιατρικής, ΣΟΦΕΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΑΠΘ και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιπρύτανη οικονομικών του Ιδρύματος που επέμεινε για ακόμη μια φορά στη στήριξη της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Με πολύμορφη δραστηριότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων τους, συνεχίζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου η δράση των συλλόγων. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται τουρνουά ποδοσφαίρου στη πλατεία χημείου με σύνθημα "Έξω η αστυνομία από τις σχολές - οι φοιτητές ζητούν σύγχρονες σπουδές!".

Συνεχίζουν αύριο με πορεία μέσα στο ΑΠΘ με αφετηρία το Πολυτεχνείο στις 12:00 και συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα στη πλατεία χημείου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ :

Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας!

Με τους συλλόγους, τους αγώνες, τη δύναμή μας τους χαλάμε τα σχέδια – δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Καταδικάζουμε τη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επανειλημμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές με τους αγώνες, τα αιτήματα, τις επιθετικές μας διεκδικήσεις, με τους συλλόγους μας έχουμε αποδείξει ότι δεν θα δεχτούμε την παρουσία τους στο χώρο που σπουδάζουμε.

Ξέρουμε καλά ότι η παρουσία, η προσπάθεια νομιμοποίησης εικόνων δυνάμεων καταστολής στο χώρο του Πανεπιστημίου αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, των αναγκών της αγοράς. Είναι εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν για τις σχολές μας, είναι φανερό ότι το Πανεπιστήμιο που οραματίζεται η κυβέρνηση, βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι «ανοιχτό» για τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής, την ελεύθερη επιχειρηματική δράση αλλά «κλειστό» για τις ανάγκες των φοιτητών, το δικαίωμα τους σε σπουδές με σύγχρονους όρους! Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα την ώρα που βρίσκεται στα σκαριά νέος νόμος – πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτύπημα στη φοιτητική μέριμνα, στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών.

Είναι τουλάχιστον προσχηματική αν όχι επικίνδυνη η επίκληση της κυβέρνησης, των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ ζητημάτων «ασφάλειας των φοιτητών», αυτό που προκαλεί ανασφάλεια όλο αυτό το διάστημα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι οι ολοένα και πιο δύσκολοι όροι ζωής και σπουδών τους, απόρροια της πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιβεβαιώνεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η ένταση της καταστολής πηγαίνει χέρι – χέρι, προμηνύει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις σπουδές και τα δικαιώματα μας! Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ένταση της καταστολής δεν αποτελούσε κάποια εμμονική επιλογή κάποιου υπουργού αλλά κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την υποβάθμιση των σπουδών μας!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από τι πραγματικά τους χαλάει τα σχέδια: είναι η ισχυροποίηση των συλλόγων μας, της συλλογικής διεκδίκησης για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας! 

Καμία παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου – έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές μας!

Προχωράμε σε :

Τετάρτη 27/04

• στις 10.00 παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη ΣΘΕ

• στις 11.00 δράση ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης

• στις 12.00 τουρνουά σκάκι στη πλατεία χημείου

Πέμπτη 28/04:

• στις 11.00 παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία

• στις 12.00 τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου στη πλατεία χημείου

Παρασκευή 29/04

• στις 12.00 στο Πολυτεχνείο πορεία φοιτητικών συλλόγων μέσα στο ΑΠΘ & συναυλία στη πλατεία χημείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Φωτιά σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν παρουσία Ζέρβα, οι ασφαλτοστρώσεις στην Τούμπα (ΦΩΤΟ)

Βασίλης Οικονόμου: Οι Έλληνες έμαθαν στο τζάμπα, να πληρώσουν το ρεύμα (VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ