Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ληστές τραπεζών οι κακοποιοί που "γάζωσαν" τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Ληστές τραπεζών οι κακοποιοί που "γάζωσαν" τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Ποινική διάσταση, δίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στην συμπλοκή αστυνομικών και τριών δραστών, πίσω από το Εφετείο Αθηνών, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και δίπλα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Από τις καταγραφές καμερών καταστημάτων της περιοχής, αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το μαύρο Βόλβο και την βαλλιστική εξέταση από τους κάλυκες των πολεμικών Καλάσνικοφ, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ταυτότητα και τη δράση των επικίνδυνων δραστών. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούν διακριτικά τις έρευνες έως ότου αποκλειστεί ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο, οι δράστες να προέρχονται από το δικό τους ερευνητικό πεδίο.

“Άφαντος” ο Ρουμάνος ιδιοκτήτης του μαύρου Volvo

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του οχήματος που επέβαιναν, έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα άνδρα από την Αλβανία, σεσημασμένου για ληστείες τραπεζών. Ο Ρουμάνος ιδιοκτήτης του μαύρου Βόλβο, που μένει στην οδό Τροίας στους Αγ. Αναργύρους, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, ενώ δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να έχει κλαπεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας και η κλοπή του δεν έχει γίνει αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του εκτός και αν ήταν ανάμεσα στους δράστες της συμπλοκής.

Το χρονικό

Το πρωί, της Τετάρτης το συγκεκριμένο όχημα ερχόμενο από τους Αμπελοκήπους έστριψε δεξιά στην οδό Λουκάρεως και πέρασε μπροστά από το Εφετείο όπου βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι έκριναν ύποπτους τους επιβάτες του και αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Το αυτοκίνητο έστριψε και πάλι δεξιά στην οδό Κεδρηνού, στο κομμάτι που είναι διπλής κατεύθυνσης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο οδηγός του θα στρίψει αριστερά στην οδό Σαριπόλου, προκειμένου να κινηθεί προς Πανόρμου. Οι τρεις επιβάτες αντιλαμβάνονται τους αστυνομικούς. Ο συνοδηγός και ένα ακόμη άτομο που καθόταν στο πίσω κάθισμα βγαίνουν από το όχημα. Κρατούν πολεμικά Καλάσνικοφ. Ο ένας γονατίζει και πυροβολεί, το ίδιο κάνει και ο δεύτερος. Οι αστυνομικοί καλύπτονται και ανταποδίδουν τα πυρά. Οι δράστες πυροβολούν τουλάχιστον 10 φορές. Μία σφαίρα χτυπά μια αστυνομική μοτοσυκλέτα. Έντρομοι πολίτες, γονείς και παιδιά που πήγαιναν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό τρέχουν να καλυφθούν. Οι δράστες μπήκαν και πάλι στο αυτοκίνητο και κινούνται αντίθετα, έως ότου εγκαταλείπουν το όχημα στην οδό Αχαίας και διαφεύγουν πεζοί. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ως πιθανότερο ενδεχόμενο οι δράστες να επιχειρούσαν κάποια ένοπλη ληστεία σε οικονομικό στόχο της οδού Πανόρμου, χωρίς όμως να αποκλείουν ακόμη κανένα ενδεχόμενο. Συσχετίζουν επίσης, τη σύλληψη Αλβανού υπηκόου, το προηγούμενο βράδυ στην οδό Σεβαστουπόλεως να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν δύο πολεμικά Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και υλικά μεταμφίεσης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Προσοχή στον “ιό των 100 ευρώ

Τ. Μπαλτάκος: «Εκλογές αν καταψηφιστεί κρίσιμο νομοσχέδιο»