Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γήπεδα μπάσκετ στολίδια από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκαν τα τέσσερα από τα δέκα γήπεδα - «Η βελτίωση των χώρων άθλησης του δήμου μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

Έτοιμα να υποδεχτούν με ασφάλεια όσους λατρεύουν την καλαθοσφαίριση είναι τέσσερα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μετά τις εργασίες ανακατασκευής που ολοκληρώθηκαν σε αυτά με πρωτοβουλία της αρμόδιας δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου αξιοποιώντας χορηγικά προγράμματα και ίδιους πόρους στοχεύει στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε δέκα συνολικά γήπεδα μπάσκετ σε διάστημα 18 μηνών.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τέσσερα γήπεδα: το Γήπεδο Μπάσκετ στο Πάρκο Κριεζώτου (Κριεζώτου και 17ης Νοεμβρίου), το οποίο είναι χορηγία της Milko (από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ) και τα Γήπεδα του Μπάσκετ Κερκίδος (Ελπίδος και Κερκίδος), Γήπεδο Μπάσκετ στο Πάρκο Καραμανλή (Κων. Καραμανλή και Πέτρουλα), και δύο Γήπεδα του Μπάσκετ Διαλογής (περιοχή Διαλογής), τα οποία ανακαινίστηκαν με ίδιους πόρους και είναι πλέον έτοιμα για να τα χαρούν με ασφάλεια μικροί και μεγάλοι αθλούμενοι.

Για τα παραπάνω έργα συνεργάστηκαν η αντιδημαρχία Νέας Γενιάς με την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Όσο για τα υπόλοιπα έξι γήπεδα που θα πάρουν σειρά το επόμενο διάστημα; Είναι το Γήπεδο Μπάσκετ Νυμφαίου (Νυμφαίου και Τρίτση), το Γήπεδο Μπάσκετ στο Πάρκο Προσκόπων και το Γήπεδο Μπάσκετ στο Πάρκο Ελπίδας, στην Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και το Γήπεδο Μπάσκετ Φιλίππου (οδό Μιαούλη), το Γήπεδο Μπάσκετ Πάρκο Σμύρνης (Σιατίστης και Παπαφλέσσα) και το Γήπεδο Μπάσκετ στην 5η συνοικία Κορδελιού, στη Δημοτική Ενότητα Κορδελιού.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στον κατεστραμμένο λόγω παλαιότητας ασφαλτοτάπητα, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις έχει υποστεί βαθιές ρηγματώσεις και γίνεται νέα ασφαλτόστρωση, ενώ σε όλα τα γήπεδα γίνεται επίστρωση με ειδικό ελαστικοσυνθετικό τάπητα, ο οποίος προστατεύει σημαντικά από τραυματισμούς. Ταυτοχρόνως, γίνεται αντικατάσταση των μπασκετών όπως και οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις, επίσης γίνεται αποκατάσταση ή δημιουργία νέων περιφράξεων, εγκατάσταση ή ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού και εργασίες καθαριότητας, καλλωπισμός και αποκατάσταση φθορών, όπου αυτές απαιτούνται κατά περίπτωση, ενώ παράλληλα γίνεται  τοποθέτηση υπαίθριων Καλλισθενικών οργάνων και οργάνων γυμναστικής.

Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατά την επίσκεψή του με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Μαρία Γαβαλά σε ορισμένα από τα 10 υπό ανάπλαση ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη για αξιοπρεπείς συνθήκες άθλησης για τους πολίτες της πόλης.

«Στόχος είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, στις οποίες καθημερινά γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται οι συμπολίτες μας. Η βελτίωση των ανοικτών γηπέδων και των χώρων άθλησης του δήμου μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, με στόχο οι συμπολίτες μας να αθλούνται σε σύγχρονες, λειτουργικές και κυρίως ασφαλείς εγκαταστάσεις. Φροντίζοντας για τις συνθήκες άθλησης κοινού και συλλόγων φροντίζουμε για την υγεία, την ευεξία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο.Είμαι χαρούμενος γιατί όλα προχωρούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις, ώστε η ανακατασκευή και συντήρηση των επί δεκαετιών παραμελημένων και σε  κάποιες περιπτώσεις ακατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων να βελτιώσει την αισθητική, αλλά κυρίως την ασφάλεια των δημοτικών χώρων φυσικής άσκησης», ανέφερε ο κ. Μανδαλιανός.

Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος του δήμου είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες ώστε να ολοκληρωθούν μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.

«Με σχέδιο και πολλή δουλειά κατορθώνουμε να ξεπερνάμε γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια και ως διοίκηση επιλέγουμε να απαντάμε με έργα», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα "νέα" ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο δήμο. 

mpasket-2.jpg
mpasket-1.jpg
mpasket-15.jpg
mpasket-14.jpg
mpasket-4.jpg
mpasket-3.jpg
mpasket-5.jpg
mpasket-6.jpg
mpasket-7.jpg
mpasket-12.jpg
mpasket-11.jpg
mpasket-10.jpg
mpasket-9.jpg
mpasket-8.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες: Αρχίζουν τα νεά δρομολόγια

Κλειστοί δρόμοι αυτή την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Σκότωσε» στο ξύλο τον 2χρονο γιο της συντρόφου του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ