Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Κανονικά αύριο η απεργία – Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Παρά την απόφαση που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση

Μπορεί η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη, 12 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, να κρίθηκε παράνομη, ωστόσο με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, έκανε γνωστό πριν από λίγο πως προτίθεται να προχωρήσει κανονικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Σεβόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη. Στο σημείο όμως που μας έχουν φτάσει, Υπουργεία και Ο.Α.Σ.Θ., στην συνείδηση του συνόλου των εργαζομένων μονόδρομος αποτελεί ο Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωσή μας».

Σε δήλωσή του στο TyposThes ο πρόεδρος του Συνδικάτου, κ. Ιωάννης Δήμκας, διευκρίνισε πως η απεργία θα γίνει κανονικά, με λεωφορεία μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Συνολικά όπως είπε στο δρόμο θα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το σχέδιο αποδόμησης της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας, στέφεται με επιτυχία. Σχεδόν 3 χρόνια πέρασαν και οι «επιτυχίες» του Υπουργείου μεταφορών, διαδέχονται η μία την άλλη… Καμμία ουσιαστική αναβάθμιση ως προς την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς επιτεύχθηκε η απαξίωση και παροπλισμός του υπάρχοντος στόλου λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. με αντίκρισμα αναπλήρωση μέρους αυτού με πανάκριβο leasing παλαιών και αποσυρθέντων λεωφορείων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ακόμη και στην περίοδο του περιορισμού της μετακίνησης λόγω πανδημίας, απεδείχθη η ανεπάρκεια του ΟΑΣΘ να ανταποκριθεί έστω και στις στοιχειώδεις ανάγκες εξυπηρέτησης, καθώς το επιβατικό κοινό στοιβάζονταν σε λεωφορεία τα οποία δεν διέθεταν ούτε καν τον απαραίτητο εξαερισμό λόγω έλλειψης παραθύρων.

Σήμερα επικαλούνται επάρκεια λεωφορείων!!!

Χωρίς φυσικά ποτέ να αιτιολογήσουν το περίφημο διαφημιστικό σλόγκαν «ο ΟΑΣΘ τα έχει 500!!!» αλλά δεν έχουν οδηγούς!!! Γιατί άραγε; Γιατί επέτρεψαν την μετάταξη μεγάλου αριθμού εργαζομένων χωρίς να φροντίσουν την έγκαιρη αντικατάστασή τους μέσω προσλήψεων; Γιατί με την τακτική τους ανάγκασαν το σύνολο των εργαζομένων και ειδικά τους οδηγούς να «ψάχνουν» εναγωνίως την αποχώρησή τους από τον «καλό» ΟΑΣΘ;

Αιτία αποτελούν οι εκδικητικές τους ενέργειες εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Αποδόμησαν τα συνεργεία και κάθε διοικητική δομή του Οργανισμού. Επέβαλαν κλίμα τρομοκρατίας με εξοντωτικές ποινές. Προχωρούν σε συνεχείς ενέργειες για επιπλέον μείωση μισθών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, περικόπτουν νομοθετημένα επιδόματα, μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν ως προς την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Υ.Γ. Σεβόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη. Στο σημείο όμως που μας έχουν φτάσει, Υπουργεία και Ο.Α.Σ.Θ., στην συνείδηση του συνόλου των εργαζομένων μονόδρομος αποτελεί ο Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι «Υπεύθυνοι» ότι η υπομονή των εργαζομένων εξαντλήθηκε και τους καθιστούμε ως μοναδικούς υπεύθυνους για την επερχόμενη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς και της αγοράς στην πόλη μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Από… κοτέτσι μετατράπηκε σε στούντιο του Χόλυγουντ! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αδιέξοδο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τέλος η ταλαιπωρία στο δρόμο για Χαλκιδική - Παραδίδεται το «ορφανό» χιλιόμετρο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάρισα: Θρίλερ με τον ψαρά που αγνοείται στη Λίμνη Κάρλα - Αγωνιά όλο το χωριό
Οι συγχωριανοί του έχουν συγκεντρωθεί στο καφενείο – ΚΑΠΗ του χωριού και περιμένουν όλοι μαζί με αγωνία κάποιο νεότερο
Λάρισα: Θρίλερ με τον ψαρά που αγνοείται στη Λίμνη Κάρλα - Αγωνιά όλο το χωριό