Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ για απεργία: Εξαντλήθηκε η υπομονή μας - Συγνώμη από το επιβατικό κοινό

Συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία από την απεργία, ζήτησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Του Μιχαήλ Λιάπη 

Συγνώμη από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που τους προκαλεί η σημερινή απεργία στον ΟΑΣΘ, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, με δηλώσεις που έκανε κατά την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται μπροστά στο ΕΚΘ.

Ο κ. Δήμκας τόνισε, στις δηλώσεις του ότι «ζητούμε μία μεγάλη συγνώμη αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες ότι δεν μπορούμε πλέον να δείξουμε άλλα περιθώρια υπομονής. Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας ακριβώς σεβόμενοι το επιβατικό κοινό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που δεν προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις, ο μοναδικός λόγος ήταν για να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό».

sygkentrosi_poreia_oasth_4.jpg

 

Σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων, είπε ότι «δεν έχουμε απολύτως τίποτα στα χέρια μας παρά μόνο υποσχέσεις» και τόνισε ότι «σίγουρα δεν σταματάμε. Εχθές υπήρχε μία επικοινωνία με το Υπουργείο μετά την κήρυξη της απεργίας. Δεσμεύτηκαν πάλι για μία ακόμα φορά ότι πολλά από τα προβλήματα θα προσπαθήσουν να τα λύσουν το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα Εύχομαι πλέον τα λόγια να γίνουν πράξη και να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Σημειώνεται ότι σήμερα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία από τα 310 - 320 που κυκλοφορεί ο ΟΑΣΘ κατά μέσο όρο την ημέρα, όπως είπε ο κ. Δήμκας. 

sygkentrosi_poreia_oasth_2.jpg

 

Στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ συμμετείχαν περίπου 300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Αυτή τη στιγμή, ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Δήμκα στο video του TyposThes:

 

sygkentrosi_poreia_oasth_3.jpg

 

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, είπε:

"Προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ήδη ο δικηγόρος είναι στα δικαστήρια και έχει καταθέσει αίτηση έφεσης όπως έγινε και την προηγούμενη φορά που το εφετείο την έκρινε τελικά νόμιμη και θα έπρεπε να την είχαμε πραγματοποιήσει παρά το γεγονός ότι την αναστείλαμε. Από κει και πέρα πρέπει κάποτε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κοροϊδία φτάνει στο τέλος της. Έχουμε δείξει απίστευτη υπομονή οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Σε εμάς διαιωνίζονται τα προβλήματα για μήνες για να μην πω χρόνια. Έχει συμφωνηθεί εδώ και τέσσερις μήνες η συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία επί τέσσερις μήνες, είμαστε ήδη στον πέμπτο, κολλάει μία στο ένα υπουργείο μία στο άλλο.

Έχουν περικοπεί εδώ και δύο μήνες επιδόματα τα οποία είναι θεσμοθετημένα, νομικά κατοχυρωμένα, παρόλα αυτά μας τα έχουνε κόψει για τυπικούς λόγους γιατί δεν έχουν εκδοθεί 2 KΥΑ, τις οποίες είχαν δεσμευθεί ότι θα γίνουν μέσα προς τέλη Απριλίου, το αργότερο αρχές Μαΐου. Ήδη είμαστε μέσα Μαΐου και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής όπως επίσης και η κατάθεση μιας τροπολογίας η οποία θα διασφαλίζει ότι τα επιδόματα αυτά καλώς τα παίρναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα που μιλάμε δεν έχουμε απολύτως τίποτα στα χέρια μας παρά μόνο υποσχέσεις. Σίγουρα δεν σταματάμε. Εχθές υπήρχε μία επικοινωνία με το Υπουργείο μετά την κήρυξη της απεργίας. Δεσμεύτηκαν πάλι για μία ακόμα φορά ότι πολλά από τα προβλήματα θα προσπαθήσουν να τα λύσουν το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα Εύχομαι πλέον τα λόγια να γίνουν πράξη και να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Ζητούμε μία μεγάλη συγνώμη αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες ότι δεν μπορούμε πλέον να δείξουμε άλλα περιθώρια υπομονής. Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας ακριβώς σεβόμενοι το επιβατικό κοινό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που δεν προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις, ο μοναδικός λόγος ήταν για να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό.

Οι πρώτοι που δεν θέλουν να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό είμαστε εμείς. Η πόλη είναι μικρή και εμείς με τα λεωφορεία τις οικογένειές μας κουβαλάμε, τους φίλους μας τους γνωστούς μας.

Σήμερα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία από τα 310 - 320 που κυκλοφορεί ο ΟΑΣΘ κατά μέσο όρο την ημέρα.

sygkentrosi_poreia_oasth_1.jpg
sygkentrosi_poreia_oasth_5.jpg
sygkentrosi_poreia_oasth_6.jpg
sygkentrosi_poreia_oasth_7.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Γάζωσαν» με 6 σφαίρες βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Συναγερμός για την εξαφάνιση 20χρονης από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ζέρβας: Χρειάζεται μια νέα κυκλοφοριακή κουλτούρα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ