Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Δίκαια» τα αιτήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που αυτό τον καιρό βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα.

«Τα αιτήματά σας είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό σας, γιατί όλες αυτές οι υποδομές, χωρίς οι εργαζόμενοι να λειτουργούν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, ουσιαστικά υπονομεύονται. Και τα δίκαια αυτά αιτήματά σας πρέπει να βρουν και την καθολική υποστήριξη του πολιτικού συστήματος και της αυτοδιοίκησης, γιατί όσα λεωφορεία και να έχουμε, αν οι εργαζόμενοι δεν είναι κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας τότε, δυστυχώς, δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη του ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε: «Η Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, είναι πολύ πίσω σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πολιτών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, το βιώνουν οι πολίτες, είναι από τα βασικά θέματα της ποιότητας ζωής στην πόλη, μαζί με την αποκομιδή των απορριμμάτων, και για την παράταξή μας είναι προτεραιότητα. Και είναι άδικο για τη Θεσσαλονίκη, που είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, να μην έχουν οι πολίτες τις υπηρεσίες που έχουν σε άλλες πόλεις και ζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα ότι χρειάζονται να προστεθούν νέα λεωφορεία στον στόλο του ΟΑΣΘ, να προσληφθούν και άλλοι οδηγοί και να υπάρξει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το θέμα της έλλειψης λεωφορείων και προσωπικού. Ενδεικτικά είπαν ότι τα λεωφορεία σήμερα είναι λιγότερα από όσα ήταν το 2010 και με τρεις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της κινητικότητας, αποχώρησαν από τον ΟΑΣΘ 300 εργαζόμενοι.

Τόνισαν επίσης ότι με την επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες μεταφοράς πολιτών με τα αστικά λεωφορεία.

Στελέχη του ΟΑΣΘ ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάκη ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τον πανελλαδικό διαγωνισμό προμήθειας λεωφορείων, από τα οποία θα πάρει και η Θεσσαλονίκη. Μέσω της μίσθωσης εξασφαλίστηκαν 260 νέα λεωφορεία -περιμένουν τη μελέτη αναδιάρθρωσης- και η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάνει σχεδιασμούς για βελτιώσεις, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευαν ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα κατά των κουνουπιών – Ψεκασμοί σε 16 σημεία (ΦΩΤΟ)

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό καλλυντικό προϊόν από τα ράφια των φαρμακείων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Δύο επιπλέον λεωφορεία ΟΑΣΘ στη γραμμή για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτήσεις off season ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας από τον υπουργό Τουρισμού της Κίνας
Τονίστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια που υπάρχει εκατέρωθεν
Πτήσεις off season ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας από τον υπουργό Τουρισμού της Κίνας
Βρετανία: Η Ρωσία απέτυχε να επιβάλλει στρατιωτικό έλεγχο σε όλο το Ντονμπάς
«Ογδόντα ημέρες μετά, είναι όλο και πιο φανερό πως αυτό το σχέδιο απέτυχε», ανέφεραν Βρετανοί ειδικοί στην άμυνα
Βρετανία: Η Ρωσία απέτυχε να επιβάλλει στρατιωτικό έλεγχο σε όλο το Ντονμπάς
ΥΠΑΑΤ: Τον Απρίλιο επαναπροκηρύσσονται τρία υποέργα του Ταμείου Ανάκαμψης
Η εν λόγω επαναπροκήρυξη αφορά τα υποέργα «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» με Δημόσια Δαπάνη 65.000.000 ευρώ
ΥΠΑΑΤ: Τον Απρίλιο επαναπροκηρύσσονται τρία υποέργα του Ταμείου Ανάκαμψης