Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται 36 άρρωστες φτελιές από την Τσιμισκή

tsimiski-nyxta-akinita
Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται 36 άρρωστες φτελιές από την Τσιμισκή
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα αντικατασταθούν με κελτίδες

Σε εργασίες για την απομάκρυνση 36 φτελιών από τον άξονα της Τσιμισκή, οι οποίες έχουν προσβληθεί από το σκαθάρι Galerucella, προχωρά από το περασμένο Σάββατο η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αντικατάσταση των φτελιών στις κενές δενδροδόχους θα φυτευτούν κελτίδες (Celtis australis). Πρόκειται για είδος το οποίο δεν προσβάλλεται από το εν λόγω σκαθάρι, έχει παρόμοια κώμη με αυτό της φτελιάς, ενώ έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα μέσα στην πόλη και συναντάται ήδη στις δενδροστοιχίες της Εγνατίας.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στη δενδροστοιχία της Τσιμισκή, ήδη κατά το παρελθόν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αντικατέστησαν 81 φτελιές, φυτεύοντας στη θέση τους κελτίδες.

Το συγκεκριμένο φυλλοφάγο έντομο ξηραίνει τα δένδρα, δημιουργώντας κοιλότητες και κενά στο εσωτερικό τους και καθιστώντας τα επικίνδυνα. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών- με αλλεπάλληλους ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα, δεν κατέστη δυνατή η καταπολέμηση της εντομολογικής ασθένειας, παρά μόνον η επιβράδυνση του προβλήματος. Για τον λόγο αυτό μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των φτελιών και η αντικατάστασή τους με κελτίδες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια, 11 χρόνια και έξι μήνες στο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θεσσαλονίκη: Κεράσια από χρυσάφι - Φτάνουν μέχρι και 18 ευρώ το κιλό (VIDEO)

Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Για ποιους θα είναι αργία

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ανατροπή για το ρωσικό αέριο – Η Ευρώπη θα πληρώνει τον Πούτιν σε ρούβλια

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας - Δέκα συλλήψεις αλλοδαπών