Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο συγκεντρώσεις και πορεία σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πού και ποια ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις

Δύο συγκεντρώσεις και μια πορεία έχει προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα, Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

Στα 10:00 μπροστά στο κτήριο επιθεώρησης εργασίας επί της οδού Προξένου Κορομηλά 51, διανομείς θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «επιχείρηση εκκαθάρισης» και «εξώθηση σε παραίτηση των εργαζομένων μερικής απασχόλησης» από συγκεκριμένη εταιρεία, με «την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου, που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί από 4ωρους εργαζόμενους».

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

Η efood προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους εμάς τους εργαζόμενους που εργαζόμαστε με εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να μας εξωθήσει να γίνουμε freelancers, δηλαδή δουλειά με το κομμάτι, με την παραγγελία, χωρίς εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα!

Φυσικά και δεν περιμέναμε η εταιρία να τηρήσει τις υποσχέσεις της! Από πέρσι τον Σεπτέμβρη και μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που κάναμε οι εργαζόμενοι της efood, η εταιρία προσπαθεί να επιβάλει το σχέδιο της με κάθε τρόπο και μέσο.

Γιατί; Γιατί α) έχει την κυβέρνηση με το μέρος της, που ψηφίζει νόμους κατά παραγγελία της (νόμος Χατζηδάκη- freelancing), β) γιατί θέλει με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα κέρδη της, που είναι τεράστια και ασύλληπτα, φορτώνοντας την κρίση, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο, την ακρίβεια, στις πλάτες μας και στους πελάτες.

Έτσι, από πέρσι η εταιρία με διάφορους τρόπους, εξώθησε σχεδόν το 50% των συναδέλφων μας με εξαρτημένη εργασία να γίνουν freelancers ή να παραιτηθούν. Στην Θεσσαλονίκη από τους 450 περίπου διανομείς με εξαρτημένη σχέση εργασίας έχουμε μείνει μόνο 250:

1) Δεν μετέτρεψε καμία σύμβαση εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης σε πλήρης, πάρα τις δεκάδες εκκλήσεις διανομέων μερικής απασχόλησης και παρά την γραπτή της δέσμευση και υποχρέωση που έχει βάσει εργατικής νομοθεσίας.

2) «Εξώθησε» πολλούς εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στο να γίνουν freelancers.

3) Ότι και αν λέγαμε για την δυσλειτουργία της εφαρμογής, τα λάθη στα ταμεία, τα προβλήματα σε σχέση με τον εξοπλισμό, την αξιολόγηση κτλ, η απάντηση ήταν μία! Άμα δεν σου αρέσει γίνε free lancer.  Καλημέρα του λες... γίνε free lancer σου λένε!

Τώρα θέτουν σε εφαρμογή μια επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου, που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί από 4ωρους εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο μέτρο συνιστά και είναι ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ – ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ- ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΕΞΩΘΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Τι να κάνουμε;

Ας αφήσουμε λοιπόν τα παρακάλια, τις παραινέσεις, τα τικετ και όλα τα αδιέξοδα μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά και ας αγωνιστούμε! Μην περιμένουμε να εμφανιστούν διάφοροι σωτήρες που θα μας λύσουν το πρόβλημα. Όπως και πέρσι, το πρόβλημα θα το λύσουμε ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, με δημοσιοποίηση του θέματος! ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

1) ΑΜΕΣΗ καταγγελία στο ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) για βλαπτική μεταβολή την          Παρασκευή 20/5, στις 10πμ στο κεντρικό ΣΕΠΕ (Κορομηλά 51)

2) Μαζική συμμετοχή στη μοτοπορεία: Τετάρτη 25/5, 10:30πμ, Άγ Βενιζέλου μαζί με τους υπόλοιπους διανομείς, αναδεικνύοντας το θέμα, παράλληλα με το αίτημα για Θεσμοθέτηση Αποζημίωσης Καυσίμων!

 

Συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα

Στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, μέλη της ευρύτερης αντιεξουσιαστικής κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και πορεία στους δρόμους του κέντρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Χιλιάδες ρούχα – προϊόντα «μαϊμού» σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Θερινό σινεμά με θέα Θερμαϊκό – Το πρόγραμμα και όλες οι ταινίες

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, μέχρι 27 βαθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

studio-holywood
Στα «χαρτιά» μένουν 4 μεγάλες επενδύσεις - Η επένδυση 50 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη
Παρά την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών του κράτους, το καθεστώς που περιβάλλει τα έργα greenfield παραπέμπει στον λαβύρινθο του Μινώταυρου
Στα «χαρτιά» μένουν 4 μεγάλες επενδύσεις - Η επένδυση 50 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη