Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Απογειώνεται» η νέα Στοά Μοδιάνο στις 1/9 – Με 75 καταστήματα

Ο νέος γαστρονομικός παράδεισος της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις πύλες του την 1η του Σεπτέμβρη

Η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της γαστρονομικό παράδεισο στο κέντρο της πόλης, σε μία εμβληματική Στοά που αλλάζει όψη και θα γίνει το κόσμημα της περιοχής. Ο λόγος, βέβαια, για τη Στοά Μοδιάνο που πλέον ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία που θα ανοίξει πύλες για τον κόσμο και αυτή είναι η 1η του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Στοά Μοδιάνο «01.09.2022. Ανοίγουμε νέα σελίδα στην ιστορία, νέους δρόμους στη γαστρονομία, νέους ορίζοντες στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Και σε αυτό το άνοιγμα, θέλεις να είσαι εκεί. Άνοιξε μαζί μας». Η αναγεννημένη Στοά Μοδιάνο υπενθυμίζεται πως αντλεί έμπνευση από τον συνδυασμό των ισπανικών «Μercadο San Miguel» (finger food και ελαφριά πιάτα με προϊόντα που θα πωλούνται εντός της) και «La Bogueria» (ακατέργαστα τρόφιμα) και έχει ως στόχο να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις και την ανάγκη των καταναλωτών για εμπειρίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «experience economy».

Η νέα Στοά Μοδιάνο με σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν του μνημείου που χτίστηκε το 1922, θα γίνει ένας «παράδεισος» για τους λάτρεις του φαγητού, με γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο σε 75 συνολικά καταστήματα που έχουν γίνει ανάρπαστα. 

Άλλωστε, περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κάποιοι από την Αθήνα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για μία θέση, από τις συνολικά 75, στη νέα αγορά «Μοδιάνο». Μάλιστα, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ανακαινισμένη αγορά υπολογίζεται πως θα προσελκύσει τέσσερα εκατ. επισκέπτες/τουρίστες και καταναλωτές, οι οποίοι στην τριετία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα επτά εκατομμύρια. Τα παραπάνω επισήμαναν η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ομίλου Φάις, Γεωργία Δώδου και ο επικεφαλής μηχανικός του έργου Δημήτρης Τριάντος, στο πλαίσιο της περιπατητικής συνέντευξης που δόθηκε σήμερα, ενόψει του 16ου πολυσυνεδρίου Καινοτομίας & Ανάπτυξης, με θέμα τις «Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Κλάδου».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου, στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα κελύφη των καταστημάτων, προκειμένου στη συνέχεια να μπουν οι επιχειρήσεις - ενοικιαστές και να διαμορφώσουν τους χώρους τους, ενώ, όπως διευκρίνισε, για την επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, βασικό προαπαιτούμενο αποτελεί να μην διαθέτουν άλλο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά των καταστημάτων που θα λειτουργούν εντός της νέας αγοράς Μοδιάνο, η κ. Δώδου επισήμανε ότι θα είναι επτά, οκτώ και δέκα τετραγωνικών μέτρων, αλλά όπως συμπλήρωσε θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης δύο, που όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τ.μ. Η αγορά, σύμφωνα με την ίδια, θα είναι εσωτερικά οργανωμένη σε γειτονιές, ανάλογα με τα είδη τροφίμων (κρέατα, ψαρικά και οπωρολαχανικά) αλλά και εθνικότητας (ελληνική, ιταλική ή ελβετική γωνιά). «Στόχος μας, δεν είναι μόνο να παραδώσουμε μια αγορά τροφίμων, αλλά ένα κέντρο πολιτισμού, στο οποίο θα διοργανώνονται εκδηλώσεις πολιτιστικές, μουσικές και γαστρονομικές», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δώδου.

Η «Στοά Μοδιάνο» είναι μια σκεπαστή αγορά, που σχεδιάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο, με σκοπό να στεγάσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1995 από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί «χαρακτηριστικό δείγμα κτιρίων Αγοράς με στοά».

Δείτε παρακάτω βίντεο με την ανάπλαση της Στοάς Μοδιάνο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γεωργία Μπίκα: Τροχαίο πίσω από τους μώλωπες στα πόδια «βλέπει» η εισαγγελέας

Θεσσαλονίκη: Φούλαρε το ΙΧ με 86 ευρώ βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει

Δικαίωση για τον Άρη από την UEFA – Παίζει κανονικά στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ