Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εξ αποστάσεως από σήμερα τα μαθήματα στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

Λόγω της παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας

Εξ αποστάσεως θα γίνονται (όπου αυτό είναι εφικτό) από σήμερα, Τετάρτη, τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Σε ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022» και σημειώνεται ότι τα μαθήματα, όπου είναι εφικτό θα γίνουν διαδικτυακά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του τμήματος, Κ. Παπαζάχος, το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ αναφέρει:

Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι,

σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτιριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτίρια της ΣΘΕ.

Με εκτίμηση

Κ. Παπαζάχος

Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 46χρονος, μετά από τροχαίο με μηχανή

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Χάος στον περιφερειακό – Ουρές χιλιομέτρων

Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 18 παιδιά και 3 εκπαιδευτικούς σε σχολείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» τονίζει ο πατέρας Αντώνιος
«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις», δήλωσε η πρεσβυτέρα
Κιβωτός του Κόσμου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» τονίζει ο πατέρας Αντώνιος
Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ είναι στην Τουρκία»
«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό...
Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ είναι στην Τουρκία»
ΔΥΠΑ: Έως 28/12 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 3.220 νέων επιχειρηματιών
Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών - Έμφαση στις επιχειρήσεις που...
ΔΥΠΑ: Έως 28/12 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 3.220 νέων επιχειρηματιών