Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τουρισμός και νέες επενδύσεις στη συνάντηση Τζιτζικώστα - Τσούνη

Στην Περιφέρεια ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Η πιο στενή σχέση που θα αποκτήσουν Ελλάδα και Αμερική στο κομμάτι του τουρισμού, καθώς και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στάθηκαν, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

«Υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Γνώρισα όχι απλώς έναν καλό φίλο της Ελλάδας αλλά έναν Έλληνα στην καρδιά. Έναν άνθρωπο που όχι μόνο αγαπάει την Ελλάδα και πιστεύει στις δυνατότητές της, αλλά και στη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε κάνει όλα τα τελευταία χρόνια: να ενισχύσουμε κι άλλο τις ελληνοαμερικάνικες σχέσεις και ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα αυτή η πολύ καλή σχέση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια κάτω από την ηγεσία του Πρέσβη Πάιατ, να συνεχιστεί και με τον νέο Πρέσβη που γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Υπάρχει ξεκάθαρα συν -αντίληψη ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με μια λογική αναπτυξιακή. Οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζουμε την πολιτική μας ως Περιφέρεια είναι οι πυλώνες που μπορούν να υποστηριχθούν από την περιοχή και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή, και ο πρέσβης είναι και θα είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας, οι οποίες όχι μόνο φέρνουν επιπλέον εισόδημα στον τόπο μας, αλλά δημιουργούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα είπε στον κ. Τσούνη πως στην Κεντρική Μακεδονία θα πρέπει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του με τον κ. Τσούνη να απαντάει: «εγώ είμαι σαν τον ξάδελφο, όταν έρχομαι στο σπίτι, ποτέ δεν φεύγω!».

Περήφανος για την νέα του θητεία δήλωσε ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα τονίζοντας πως ζούμε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι τόσο ισχυρές.

Μάλιστα μίλησε για μια «ιστορική εβδομάδα» στις σχέσεις των δύο χωρών μας, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ενώ αναφέρθηκε και στην ενισχυμένη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την οποία η Ελλάδα αξίζει επειδή, όπως είπε, «είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και είναι ένας αξιόπιστος εταίρος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Τσουνής σημείωσε πως «είναι πάντα καλό να ξεκινάς μια συνάντηση ως περιφερειάρχης με Πρέσβη και να την ολοκληρώνεις σαν δυο παλιοί, καλοί φίλοι».

Στο πλαίσιο της συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας πρόσφερε στον νέο Πρέσβη τρεις φωτογραφικούς πίνακες - φωτογραφίες του Γιάννη Ζαρζώνη που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο, το χρυσό στεφάνι της Βεργίνας και τη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου Β’.

Παραλαμβάνοντας τα δώρα, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι θα κοσμούν την πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, γνωστή ως Jefferson House, που είναι το σπίτι όπου διαμένει ο εκάστοτε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα από το 1947, ενώ στην πρόθεσή του να τα επιστρέψει με την ολοκλήρωση της θητείας του ώστε να συνεχίσουν να κοσμούν το γραφείο του κ. Τζιτζικώστα, ο περιφερειάρχης τού είπε πως θα ήθελε να μείνουν στην κατοχή του για πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσούνης είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του TyposThes από τη συνάντηση 

presbys-ipa-tzitzik1.jpg
presbys-ipa-tzitzik3.jpg

 

presbys-ipa-tzitzik.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ θα μείνει αύριο για 4 ώρες η Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση bullying σε βάρος μαθητή

ΕΟΔΥ: Δύο νέα «πιθανά κρούσματα» οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Θεσσαλονικιός ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Το πρώτο γύρισμα στο κέντρο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ