Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Θέρμης

Για την επίσκεψη δημοτικών σχολείων τα πρωινά και για το κοινό τα απογεύματα – Το πρόγραμμα λειτουργίας του

Ανοιχτό είναι από σήμερα το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Θέρμης για την επίσκεψη δημοτικών σχολείων τα πρωινά και για το κοινό τα απογεύματα. Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας,  επενδύει μέσω  της εκπαίδευσης των παιδιών στην προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται  κατά την επίσκεψη των σχολείων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, τη γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τη γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων). Παράλληλα, το πάρκο παραμένει ανοικτό καθημερινά τα απογεύματα και η πρόσβαση του κοινού είναι ελεύθερη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, ο δήμος Θέρμης προσκαλεί όλους του μικρούς φίλους με τα ποδήλατά τους να επισκεφτούν το Πάρκο, συνοδεία γονέων/κηδεμόνων, για να χαρούν και να απολαύσουν τις ποδηλατοδιαδρομίες. Την ίδια ημέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς επισκέπτες του Πάρκου και η κλήρωση ενός ποδηλάτου 24’’ με κράνος.

Ο Δήμος, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου, θα προσφέρει δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, τη χρήση ποδηλάτων και κράνους σε παιδιά που δεν διαθέτουν. Επιδίωξη του Δήμου Θέρμης είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να επιτελέσει το ρόλο του, προάγοντας την οδική συνείδηση και προσφέροντας στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΠΚΑ μπορούν, κατόπιν ραντεβού, να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους κατά τις πρωινές ώρες. Για τα ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.300765 – 2313.071042, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

Πρόγραμμα Λειτουργίας ΠΚΑ για επισκέψεις κοινού

Μαΐου – Ιουνίου Δευτέρα – Παρασκευή Ώρες: 18:00 – 21:00

Ιουλίου Δευτέρα – Σάββατο Ώρες: 18:30 – 21:30

*Το απογευματινό πρόγραμμα λειτουργίας για τους μήνες Αύγουστο & Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί εντός Ιουλίου

**Τα παιδιά έως 11 ετών εισέρχονται στο ΠΚΑ με τη συνοδεία γονέα κηδεμόνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τέλος στη ζωή του έδωσε 26χρονος με βουτιά θανάτου

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με καραμπόλα 4 ΙΧ και τραυματία στον περιφερειακό

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας με… σιδερολοστούς στο Πανόραμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα