Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σε πλήρη λειτουργία το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών (ΦΩΤΟ)

Στόχος να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του Κολυμβητηρίου και να φτάσει εκεί που ήταν πρόπερσι

Ένα μήνα λειτουργίας συμπλήρωσε προχθές, Σάββατο 18 Ιουνίου, το Δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών. Ένας μήνας που χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα για το αν θα επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από το να έχει την απήχηση που είχε πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις συντηρήθηκαν, οι μηχανολογικές ελέγχθηκαν, ενώ η δεξαμενή καθαρίζεται σε καθημερινή βάση. Στοιχεία απαραίτητα για μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, που διαθέτει πιστοποιητικό έγκρισης τήρησης περιβαλλοντολογικών όρων της ΕΥΑΘ και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις για την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται.

«Στόχος μας είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του Κολυμβητηρίου και να φτάσει εκεί που ήταν πρόπερσι, πριν την εμφάνιση του covid-19. Συμπληρώνεται ένας μήνας και φαίνεται, αν και είναι ακόμη σχετικά νωρίς, ότι θα ξεπεράσουμε σε αριθμούς εκείνους του 2019. Οι ώρες λειτουργίας έχουν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο. Η προσοχή μας φέτος έχει στραφεί προς τα μικρά παιδιά και η αλλαγή που έχουμε κάνει είναι να γίνουν αυτά τα τμήματα πιο συμπαγή, με την έννοια ότι είναι καλύτερο και για τους γυμναστές, αλλά και για τους μικρούς κολυμβητές μας, να είναι σε κάθε τμήμα τα ίδια παιδιά. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να είναι απόλυτο, αλλά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης.

ΤΜΗΜΑΤΑ-ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

-Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.30΄ π.μ.- 9.30΄ μ.μ.

-Σάββατο και Κυριακή: 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Παιδικά Τμήματα (5-14 ετών, μόνο με ραντεβού): 4.30 μ.μ.-7.30 μ.μ.

-Τμήματα Ενηλίκων: Aqua aerobic, μυϊκή ενδυνάμωση, μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική. Απαραίτητη είναι η ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο για τα παιδιά και από δερματολόγο και παθολόγο (ή καρδιολόγο) για τους ενήλικες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

-Γραφείο Αθλητισμού: 2313.329560

-Δημοτικό Κολυμβητήριο: 2310.200327

2022-06-17_kolimvitirio_05.jpg
kolimvitirio-sikies_08.jpg

850 παιδιά στα Θερινά Σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μπορεί το κουδούνι για τη λήξη της σχολικής χρονιάς να έχει ήδη χτυπήσει, όμως οι εγκαταστάσεις των Θερινών Σχολείων που λειτουργεί και αυτό το καλοκαίρι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, γέμισαν πάλι με μικρούς και μεγαλύτερους ενοίκους, παιδικά γέλια και νέους φίλους που θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την περίοδο του καλοκαιριού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Θεατρικό παιχνίδι, σκάκι, εικαστικά, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές, τζούντο, ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μουσική, εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, επιτραπέζια παιχνίδια, μουσική, ζωγραφική, θέατρο σκιών, μπαλέτο είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες δραστηριότητες με τις οποίες κορίτσια και αγόρια 5-12 ετών θα απασχολούνται δημιουργικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την καθοδήγηση και υπό την εποπτεία δεκάδων εξειδικευμένων εκπαιδευτών ποικίλων ειδικοτήτων υψηλών ποιοτικών επιστημονικών χαρακτηριστικών και αξιόλογης παιδαγωγικής εμπειρίας, σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα σχολικά κτίρια, που κάθε καλοκαίρι μετατρέπονται σε κυψέλες χαράς και δημιουργίας.

Το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης 2022 έχει ήδη ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα (16.6.2022), αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στο οποίο ο δήμος συμμετέχει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα να συμμετάσχουν και παιδιά δημοτών ή κατοίκων που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό, καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό. 

kdap_.jpg

«Είμαστε υπερήφανοι…»

Οι ώρες λειτουργίας των θερινών σχολείων είναι καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως και τις 4:30 το απόγευμα, ενώ τα παιδιά 5-12 ετών στα οποία απευθύνεται μπορούν να συμμετέχουν όσες και όποιες μέρες επιθυμούν και για όσο διάστημα εξυπηρετεί τους γονείς. Οι εγγραφές στα θερινά σχολεία στα οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες οικογένειες. 

«Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε σταθερά στις οικογένειες του δήμου μας ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών τους, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο όλο και καλύτερες προϋποθέσεις. Η προσφορά των Θερινών μας Σχολείων αποδεικνύεται κάθε χρόνο ιδιαίτερα κρίσιμη και ιδιαίτερα χρήσιμη για εκατοντάδες οικογένειες του δήμου μας, καθώς πρόκειται για μία ιδανική, ασφαλή και υψηλού επιπέδου δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, κατά την διάρκεια των σχολικών τους διακοπών και ταυτόχρονα για μία ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση για τους εργαζόμενους γονείς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ανάγκες τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων μελών των οικογενειών του δήμου μας θα καλυφθούν και φέτος με τον καλύτερο τρόπο», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ όπως συμπληρώνει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης «σε αυτές τις δύσκολες εποχές τα παιδιά μας θα απασχολούνται δημιουργικά με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με την πολύτιμη αρωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτών του δήμου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε δωρεάν είτε με πολύ χαμηλό αντίτιμο, αποβάλλοντας από τους εργαζόμενου γονείς ένα πολύ μεγάλο βάρος».

Το πρόγραμμα λειτουργεί στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Συκεών και Αγίου Παύλου:                                                     

  • 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Β. Ηπείρου 7, Συκιές)
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Οδ. Φωκά 17 – Ναούσης, Συκιές)             

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης:  

  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (Κων. Καραμανλή 31, Νεάπολη)
  • 10ο  Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (Φρ. Ρούσβελτ, Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Τριών Ιεραρχών 5, Πεύκα)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταϊκούρας: Βρισκόμαστε σταθερά και μεθοδικά δίπλα στην κοινωνία
Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως «συνεχίζουμε την σκληρή, συνετή και αποτελεσματική δουλειά, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη...
Σταϊκούρας: Βρισκόμαστε σταθερά και μεθοδικά δίπλα στην κοινωνία
Τσαπανίδου για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διεθνής διασυρμός με ευθύνη της κυβέρνησης
Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει πως πιστεύει ότι «όποιος διαβάσει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συμφωνήσει ότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα. Δεν πάει...
Τσαπανίδου για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διεθνής διασυρμός με ευθύνη της κυβέρνησης