Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αναστολή στάσης εργασίας στον ΟΑΣΘ - Κανονικά λεωφορεία στο δρόμο

Αναστέλλεται η στάση εργασίας για Δευτέρα και Τετάρτη

Αναστέλουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους για την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, όπως έκαναν γνωστό πριν από λίγο με ανακοίνωσή τους.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του με βασικό αίτημα την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είχε ανακοινώσει στάσης εργαίας για τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 16:00, και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 09:00 και έως τις 21;00.

Ωστόσο με νεότερη απόφασή τους οι συγκεκριμένες κινητοποίησεις αναστέλλονται, με τα λεωφορεία να βγαίνουν κανονικά στο δόρμο, ενώ οι εργαζόμανοι αναμένουν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έγινε γνωστό από τα αρμόδεια Υπουργεία, για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν πιο δυναμικά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Έχουμε αποδείξει στη μακροχρόνια ιστορία μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας η προκήρυξη κινητοποιήσεων και η ταλαιπωρία της πόλης και του επιβατικού κοινού.

Δεν ξεχνάμε ότι κι εμείς είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας συμμετέχοντας στον δημιουργικό ιστό της πόλης μας, τόσο οι ίδιοι, τα μέλη των οικογενειών μας, είτε μέσω συγγενών και άπειρων γνωστών και φίλων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις μιας απεργίας του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς σε μια πόλη σαν την δική μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας να ακολουθήσουμε τον μοναδικό δρόμο που έχουν οι εργαζόμενοι παγκοσμίως όταν μάχονται και αγωνίζονται για το δικαίωμα της επιβίωσης, την απάλειψη της αδικίας, την δυνατότητα βελτίωσης του μέλλοντος των παιδιών μας.

Εκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση, αποφασίσαμε για άλλη μια φορά (παρότι καήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν) να εμπιστευτούμε τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, δια των εκπροσώπων  τους, το χρονοδιάγραμμα που μας θέσανε για λύσεις επί των αιτημάτων μας.

Προχωράμε σε αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων μας, για την Δευτέρα 11/7/22 και Τετάρτη 13/7/22 προειδοποιώντας όμως ότι οποιαδήποτε αθέτηση  των δεσμεύσεων θα μας βρει εκ νέου στους δρόμους των κινητοποιήσεων με εντονότερο ρυθμό.

Αν και είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι για την πρόκληση της ταλαιπωρίας μέσω των κινητοποιήσεων, λόγω του γεγονότος ότι εμείς είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας, να δηλώσουμε δημόσια ένα ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα μας καθώς και μία συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί».

Από τη μεριά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ αναφέρει:

Αναστολή των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς αναμένεται εντός της προσεχούς
εβδομάδας η κατάθεση τροπολογίας για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης.
Επομένως, την
Δευτέρα 11 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο και τα λεωφορεία θα
κυκλοφορήσουν κανονικά.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ υπενθυμίζει ότι εδώ και μέρες σημείωνε ότι δεν υφίσταται λόγος για κινητοποιήσεις, καθώς είχε δρομολογηθεί
η επίλυση των όποιων ζητημάτων και αποτελούσε θέμα χρόνου η τακτοποίησή τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακυρώνονται τα αυριανά ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας - Τρικάλων
Oι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων κηρύχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης
Ακυρώνονται τα αυριανά ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας - Τρικάλων