Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης κατέκτησαν το Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

Στην έκθεση «National Geographic Food Festival»

Ένα δυναμικό γευστικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος «National Geographic Food Festival» του περιοδικού National Geographic Traveller. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες(16/7) το απόγευμα στο Λονδίνο ένα εντυπωσιακό cooking show-παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη- μετατρέποντας το περίπτερο του ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση σε μια φιλόξενη τραπεζαρία με γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στη διεθνή έκθεση του National Geographic Traveller έρχεται σε συνέχεια της παγκόσμιας διάκρισης που επιτεύχθηκε με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο «National Geographic Food Festival», ο γνωστός σεφ της πόλης και μόνιμος συνεργάτης του ομίλου Ergon Παναγιώτης Ξάνθης μαγείρεψε ζωντανά στο κοινό της έκθεσης «κριθαράκι θαλασσινών», δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μια χαρακτηριστική συνταγή της πόλης, παρασκευασμένη εξολοκλήρου με προϊόντα της περιοχής. Ο σεφ δημιούργησε και προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα πιάτο που αναδείκνυε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας, ισορροπημένα τέλεια με πινελιές φρεσκάδας. Το πιάτο συνοδευόταν άριστα με ένα ποτήρι λευκό κρασί και συγκεκριμένα με το CHÂTEAU του NICO LAZARIDI,  ένα νέο χαρμάνι που συνδυάζει την αρωματική πολυπλοκότητα του Sauvignon Blanc, την οξύτητα του Ασύρτικου και τις ευχάριστες ανθικές νότες της Μαλαγουζιάς και αφήνει μια μακρά αρωματική επίγευση.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που εντάσσεται στο δίκτυο της Unesco και διαθέτει όλα τα εχέγγυα, για να καθιερωθεί ως πρότυπος γαστρονομικός προορισμός, αναγνωρίσιμος σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι γαστρονομικοί θησαυροί της Θεσσαλονίκης είναι αμέτρητοι και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 

london-thessaloniki1.jpg
london-thessaloniki2.jpg
london-thessaloniki3.jpg

«Πετύχαμε για ακόμη μια φορά την τουριστική προβολή της πόλης μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.  Αξιοποιούμε στο έπακρο τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και διαμορφώνουμε για τους επισκέπτες μας μια γαστρονομική εμπειρία που βασίζεται στο τρίπτυχο τοπικότητα, αυθεντικότητα και ποιότητα -τρία στοιχεία που οδήγησαν την πόλη στην παγκόσμια διάκρισή της ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στη γαστρονομία. Μια διάκριση που φέρνει θετικά αποτελέσματα για τη Θεσσαλονίκη, που καθίσταται πλέον παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός. Σήμερα κερδίσαμε το κοινό του Λονδίνου και με όλον τον δημιουργικό μας πλούτο σύντομα η Θεσσαλονίκη θα απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης», δήλωσε από το Λονδίνο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διεθνή έκθεση γαστρονομίας του περιοδικού National Geographic Traveller έγινε με την άψογη συνεργασία και υποστήριξη του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους