Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνεχίζει το σφράγισμα καταστημάτων λόγω φορολογικών παραβάσεων, το ΣΔΟΕ

Συνεχίζει το σφράγισμα καταστημάτων λόγω φορολογικών παραβάσεων, το ΣΔΟΕ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Σε σφράγιση δύο επιχειρήσεων για 48 ώρες, μία στη Θάσο και μία στα Σύβοτα Θεσπρωτίας προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καθώς οι εν λόγω εταιρίες δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, στις 11.8.2013 στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σε εκτέλεση Ειδικών Εντολών Ελέγχου του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι μία επιχείρηση εστιατόριο-καφέ-ομπρέλες στην τουριστική περιοχή Σύβοτα Θεσπρωτίας, καθώς και μία ατομική επιχείρηση- ταβέρνα στη Θάσο δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

Το ΣΔΟΕ προέβη σε σφράγιση των επιχειρήσεων αυτών για 48 ώρες, παρουσία των αρμοδίων αστυνομικών Αρχών, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών. Στη δεύτερη επιχείρηση κατ’ εντολή της εισαγγελέως, η αστυνομία προέβη και στη σύλληψη του ιδιοκτήτη. Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά στη Χαλκιδική, από άνδρες της αστυνομίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Μάλιστα η αστυνομία χθες έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Στασινόπουλος: «Όσοι νομίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνει όπως γινόταν παλιά είναι βαθιά νυχτωμένοι»

Την ίδια στιγμή ο ειδικός γραμματέας του σώματος, Στέλιος Στασινόπουλος διεμήνυσε την αποφασιστικότητα του ΣΔΟΕ να συνεχίσει τους ελέγχους με αμείωτη ένταση και σε βάθος. Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσοι νομίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνει όπως γινόταν παλιά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα πάμε σε βάθος». Προανήγγειλε, δε, ότι τις επόμενες ώρες θα υπήρχε και νέο «λουκέτο» σε τουριστική επιχείρηση, αυτή τη φορά της Ηπείρου όπου και εκεί υπήρξε συναυλία γνωστού συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε συναυλίες των Πάνου Κιάμου, Αντώνη Ρέμου και Γιάννη Πλούταρχου, στις οποίες διαπίστωσε παραβάσεις προχωρώντας στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινών και προστίμων.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σαρανταεπτάχρονος πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Άργος

Την έναρξη των εργασιών της δεύτερης έκθεσης Χαλκιδικής κήρυξε ο Θ. Καράογλου