Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ - Γυρίσματα για δημοφιλή ισραηλινή εκπομπή

Όσα κατέγραψε το δημοφιλές κανάλι «i24news» στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις εικόνες της Εβραϊκής Συναγωγής και του Λευκού Πύργου, οι εντυπωσιακές «πορτάρες» της Άνω Πόλης και η πανοραμική θέα από το «μπαλκόνι» του Επταπυργίου, η οροφή της μεγαλοπρεπούς Ροτόντας, που τόσες χρήσεις άλλαξε στην πορεία των αιώνων, η Αγία Σοφία, τα γκράφιτι στις πλάγιες όψεις των πολυκατοικιών του κέντρου και οι εμπορικές στοές.

Όσα κατέγραψε το δημοφιλές κανάλι «i24news» στη Θεσσαλονίκη

Οι άνθρωποι που χαμογελούν πλατιά σε όλες στις φωτογραφίες, το τηλεοπτικό συνεργείο της εξαιρετικά δημοφιλούς εκπομπής «Holy Land Uncovered», του καναλιού «i24news», με έδρα το Τελ Αβίβ, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να την προβάλουν στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, να αναδείξουν την πολυπολιτισμικότητά της και την ιστορική σύνδεσή της με το εβραϊκό στοιχείο και να καταγράψουν διαφορετικές ιστορικές και θρησκευτικές παραδόσεις.

Το ταξίδι τους διοργάνωσε στις 28-31 Ιουλίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ εξωτερικού στο Ισραήλ και τον προϊστάμενό του, Δημήτρη Βασιλειάδη.

Το i24news έχει παγκόσμια απήχηση, καθώς εκπέμπει σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και αραβικά.

Λόγω του ειδησεογραφικού κατά βάση χαρακτήρα του, παρακολουθείται από θεατές με υψηλό καταναλωτικό προφίλ (π.χ., επιχειρηματίες, άνθρωποι των επενδύσεων, της τεχνολογίας κ.λπ.), ενώ η θεαματικότητά του ξεπερνά εκείνη των BBC, CNN και FRANCE 24 σε ορισμένες αγορές.

«Αυτή τη στιγμή, πάνω από 1 δισεκατομμύριο νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο κανάλι, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει ικανοποιητική διείσδυση και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Θεσσαλονίκη θα προβληθεί στην εκπομπή "Holy Land Uncovered", που παρουσιάζει στα αγγλικά η Έμιλι Φράνσις (Emily Frances). Στις εκπομπές της η παρουσιάστρια παρουσιάζει και τη γαστρονομική ταυτότητα των περιοχών, ως μια πτυχή σύγχρονου πολιτισμού, που αντικατοπτρίζει την ιστορικότητα και τις παραδόσεις τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΤΘ.

22.jpg

Προβολή της Θεσσαλονίκης και οι δεσμοί με το εβραϊκό στοιχείο

Στο πλαίσιο της προβολής της Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μίλησε στην Εμιλι Φράνσις για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την πόλη με το εβραϊκό στοιχείο.

Η κυρία Φράνσις εξέφρασε την επιθυμία να παρουσιάσει στην εκπομπή της τον προορισμό και να μιλήσει για την εβραϊκότητα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό όμως με τη χριστιανική ταυτότητα, όπως αυτή καταγράφεται διαχρονικά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κυρία Πατουλίδου μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εβραϊκό στοιχείο.

11.jpg

Λαμβάνοντας υπ' όψιν πως οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ είναι στην πρώτη θέση των αλλοδαπών εθνικοτήτων που διανυκτερεύουν στην πόλη, η Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στις δράσεις προβολής του οργανισμού, όπως είναι η μετάφραση του portal thessaloniki.travel στα εβραϊκά, η εσωτερική παραγωγή για την «εβραϊκή διαδρομή» της Θεσσαλονίκης και ο οδηγός τσέπης στα εβραϊκά.

Κατά τη διάρκεια του press trip, η δημοσιογραφική ομάδα του i24news είχε επαφές με την εβραϊκή κοινότητα, επισκέφθηκε μνημεία και σημεία της πόλης που συνδέονται με το εβραϊκό στοιχείο και εξερεύνησε τη γαστρονομική ποικιλία της Θεσσαλονίκης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οι «παλιοί» κινδυνεύουν με λουκέτα σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια
Τα τεράστια λάθη με τις κλίμακες που προτείνει θα φέρουν λουκέτα, τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού...
Θεσσαλονίκη: Οι «παλιοί» κινδυνεύουν με λουκέτα σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια
Όλοι οι άνθρωποι του Αγγελούδη: Οι 14 + 11 και τα πρόσωπα «κλειδιά» του νέου δημάρχου
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να αναλάβουν τις αντιδημαρχίες στο δήμο Θεσσαλονίκης υπό τον Στέλιο Αγγελούδη
Όλοι οι άνθρωποι του Αγγελούδη: Οι 14 + 11 και τα πρόσωπα «κλειδιά» του νέου δημάρχου
Θεσσαλονίκη: Μία νοσηλεύτρια για 30 ογκολογογικούς ασθενείς στο Θεαγένειο
Προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι εργαζόμενοι που κάνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου
Θεσσαλονίκη: Μία νοσηλεύτρια για 30 ογκολογογικούς ασθενείς στο Θεαγένειο