Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία: Αντιμετωπίζονται σταδιακά τα προβλήματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Πυρετωδώς εργάζονται υπηρεσίες και συνεργεία της Περιφέρειας, των δήμων και του ΔΕΔΔΗ

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία εργάζονται υπηρεσίες και συνεργεία της Περιφέρειας, των δήμων και του ΔΕΔΔΗΕ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με εναλλαγές στην ένταση και τους τόπους εκδήλωσής τους, επηρέασαν περισσότερο περιοχές στις Σέρρες, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Από χθες έως και σήμερα Πέμπτη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις στον νομό Σερρών για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Στον νομό Χαλκιδικής δέχτηκε 20 κλήσεις και σε δύο περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις για την παροχή βοήθειας και μεταφορά ατόμων ασφαλές σημείο.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος στις Σέρρες, τη Χαλκιδική και την Έδεσσα ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, Νικόλαος Παυλίδης, «αυτή την ώρα δεν υπάρχουν εκτεταμένες βλάβες, έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό τους», ενώ χθες το βράδυ «σε 34 περιοχές του νομού Σερρών, λόγω καιρού είχαν διακοπές ρεύματος και συνεργεία εργάστηκαν έως τις 03:00 το πρωί και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση». Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Έδεσσα, ενώ σήμερα το πρωί στον νομό Χαλκιδικής υπάρχουν «λίγες, διάσπαρτες μεμονωμένες διακοπές». «Πέντε υποσταθμοί της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκης βγήκαν εκτός λειτουργίας νωρίτερα και δεν αποκλείεται κάποια από αυτές τις βλάβες να συνδέεται με την κακοκαιρία, ωστόσο είναι θέμα χρόνου η αποκατάστασή τους», πρόσθεσε ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Χαράλαμπος Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «συνεργεία της Περιφέρειας καθαρίζουν οδικά δίκτυα από φερτά υλικά που “ κατέβασαν” οι ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, ενώ από χθες το βράδυ δεν έχουν προκύψει νέα προβλήματα».

Στον δήμο Σιθωνίας, δημοτικές ενότητες του οποίου επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταιγίδες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά συνεργεία παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΜΥ.

«Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες σταδιακής αποκατάστασης των ζημιών», δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»,

«Ήδη τα συνεργεία μας βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από τις οποίες οι περισσότερες έγιναν στο παραλιακό μέτωπο της Συκιάς και στην Τορώνη. Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρήγματα, καθώς σχηματίστηκαν τεράστιοι χείμαρροι και δουλειά μας είναι άμεσα να αποκατασταθεί η οδοποιία για την πρόσβαση σε παραλίες αλλά και στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες».

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος το μέγεθος των ζημιών είναι ελάχιστο σε σχέση με τον όγκο του νερού και την ένταση των φαινομένων και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και αποτίμηση σε ό,τι αφορά στο τουριστικό κομμάτι, αν δηλαδή κάποιοι Έλληνες και ξένοι τουρίστες προτίμησαν να να τερματίσουν πρόωρα τη διαμονή τους στην περιοχή, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στο δεύτερο 24ωρο αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων -σε παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και την επείγουσα προειδοποίηση από την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης 112- οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και προτρέπουν τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση Σταϊκούρα για προσβλητική συμπεριφορά οδηγού σε ΑμεΑ (VIDEO)
«Προσβλητικές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των αστικών...
Παρέμβαση Σταϊκούρα για προσβλητική συμπεριφορά οδηγού σε ΑμεΑ (VIDEO)