Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που «άδειασαν» 22 σπίτια

Βρίσκονταν υπό κράτηση από προχθές για υπόθεση ναρκωτικών

Συνολικά 16 αυτόφωρες συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων και για διάφορα αδικήματα.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, ήταν και τα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των 22 διαρρήξεων σπιτιών στις περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου και της Σταυρούπολης. Οι δύο άντρες, 30 και 31 ετών, είχαν συλληφθεί προχθές από την αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών αι βρίσκονταν υπό κράτηση, ενώ τώρα συνελήφθησαν (και επισήμως) και για την υπόθεση των 22 διαρρήξεων.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας διενεργεί καθημερινά ειδικές δράσεις και στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που τελούν αυτόφωρα αδικήματα, καθώς και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό,  αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης προέβησαν στην σύλληψη δεκαέξι  (16)  ατόμων.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:                   

• 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

• 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 23χρονης ημεδαπής, η οποία εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της πόλης και αφού διέρρηξε με χρήση αντικλειδιού την πόρτα του γραφείου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επιπλέον, στην κατοχή της βρέθηκαν 12 κλειδιά πόρτας και ένα 1 μικροδέμα ηρωίνης.

• 1 άτομο για ληστεία. Πρόκειται για 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος με τη χρήση μαχαιριού αφαίρεσε από 33χρονο αλλοδαπό την τσάντα του η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα. Επίσης, στην κατοχή του 44χρονου ανευρέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους (3,5) γραμμαρίων.  

• 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου Περί αλλοδαπών, τα οποία αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού από τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

• 1 άτομο για παράβαση του Νόμου Περί Διεθνούς Προστασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ