Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης - Νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη

mitsotakis-ymath

Στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ ο πρωθυπουργός - Θα έχει συνάντηση με φορείς ενώ θα παρουσιάσει και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά την περιφερειακή ενότητα

Έδρα τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη θα έχει για σήμερα ο πρωθυπουργός ο οποίος αναμένεται το μεσημέρι στην πόλη.

Το πρωί θα επισκεφθεί τις Σέρρες και το Γ.Ν Σερρών όπου θα ελέγξει τα έργα που έχουν γίνει στην ψυχιατρική κλινική αλλά και θα ενημερωθεί για τα κενά που υπάρχουν στο ίδρυμα. Στην πυροσβεστική υπηρεσία θα ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών στο νέο κτήριο ενώ  στο Ν. Σούλι θα επισκεφτεί το νέο δημοτικό σχολείο. Επίσης θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τις διοικήσεις μεγάλων βιομηχανιών των Σερρών.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και φορείς της πόλης ενώ αναμένεται να παρουσιάσει, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στη χθεσινή συνάντησή του με τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, το νέο αναπτυξιακό σχέδιο εκατοντάδων εκατομμυρίων για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Πρωθυπουργού στις Σέρρες έχει ως εξής:

– Επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες της περιοχής,

– Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου,

– Την, υπό κατασκευή, νέα πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,

– Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, για την υπογραφή σύμβασης του νέου πυροσβεστικού σταθμού,

– Το κέντρο της πόλης των Σερρών.

Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου ενόψει της 86ης ΔΕΘ θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:

– Συνάντηση με Βουλευτές ΝΔ Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης

– Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων

– Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Φορέων

– Παρουσίαση έργων Θεσσαλονίκης ανά θεματική ενότητα:
• Έργα υποδομών
• Επενδύσεις και δομές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
• Δομές υγείας και πρόνοιας
• Μεγάλες Αναπλάσεις

– Δηλώσεις Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ.

Άκης Σκέρτσος: Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη

Ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά την περιφερειακή ενότητα, με έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης τα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις συσκέψεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων που θα έχει αύριο, ενόψει της 86ης  ΔΕΘ, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

"Η απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη της εξωστρέφειας, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται, να επισκέπτεται, είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο και θα δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση", τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, που συμμετείχε στη συνάντηση.

"Χαιρόμαστε που κάθε χρόνο η πόλη βρίσκεται πιο μπροστά, η πόλη μετράει επιτυχίες, η πόλη βρίσκεται μπροστά σε καινούργιες προκλήσεις, τις περισσότερες από τις οποίες καταφέρνει και τις πετυχαίνει, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούμε να δουλεύουμε για θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης, την ολοκλήρωση του Μετρό, τα θέματα που αφορούν τον ΟΑΣΘ, το κυκλοφοριακό, την αστυνόμευση, τους τροχονόμους που έχει ανάγκη η πόλη", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε: "Από την άλλη πλευρά τις υπόλοιπες υποδομές. Η πόλη χρειάζεται περισσότερες αναπλάσεις, χώρους πρασίνου. Παρουσιάσαμε στους υπουργούς ακριβώς αυτό το πλάνο που έχουμε. Ενα άλλο πολύ σημαντικό θέμα για μάς είναι κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος από το ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα είδαμε τις επιτυχίες που έχει η πόλη μας στον τομέα της εξωστρέφειας, της προβολής της, στον τομέα της επισκεψιμότητας, της αναγνωρισιμότητας, κάτι που το έζησε αυτό το καλοκαίρι, το ζει αυτή την περίοδο, και τα θέματα που αφορούν την επιλογή της πόλης μας ως έδρα για πολλές εταιρίες, διεθνείς οίκους, στον τομέα της πληροφορικής, της τεχνολογίας. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να έχει ελκυστικότητα 12 μήνες το χρόνο, να απλώνεται σε όλο τον τομέα των υπηρεσιών και όχι μόνο τον τουρισμό και πραγματικά διαπιστώνω ότι μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη έχει ατζέντα η οποία πραγματικά υλοποιείται".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν έρθει ήδη στη γη - Τι λέει έκθεση του Πενταγώνου
Εξωγήινο σκάφος που κρύβεται στο ηλιακό μας σύστημα θα μπορούσε να μας παρακολουθεί με μικροσκοπικούς ανιχνευτές, υποστηρίζει αξιωματούχος του...
Εξωγήινοι μπορεί να έχουν έρθει ήδη στη γη - Τι λέει έκθεση του Πενταγώνου
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι από τις...
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία