Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΩΡΑ: Στο δρόμο οι ένστολοι - Πορεία σε κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τα αιτήματα αστυνομικών και πυροσβεστών

Του Μιχαήλ Λιάπη, 

Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συγκέντρωση των ενστόλων ενόψει ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με κύριο αίτημα αυξήσεις στους μισθούς.

Μέλη Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα του κλάδου τους, υπό τους ήχους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση η ΠΟΑΣΥ θέτει τα αιτήματα των αστυνομικών ζητώντας:

  • Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.
  • Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.
  • Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς, και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.
  • Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. Αλήθεια, ποιο Κράτος δικαίου μπορεί να μείνει σιωπηλό και αδρανές, όταν εκμεταλλεύεται καθημερινά τους ίδιους τους λειτουργούς του, όταν μάλιστα τους έχει εναποθέσει και την εύρυθμη λειτουργία του;
  • Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά «κορώνα -γράμματα» τη ζωή του.

Από τη μεριά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

«Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη απαντώντας έτσι με μαζικό και δυναμικό τρόπο στον εμπαιγμό, την απαξίωση, στην προσβολή της αξιοπρέπειας και της πλήρους υποβάθμισης της υπηρεσιακής μας προσφοράς. Η Ομοσπονδία μας για το σκοπό αυτό θα πριμοδοτήσει τις Ενώσεις για την μίσθωση των λεωφορείων για την μετάβαση  τους στην Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υποβάλλονται οι πυροσβέστες της χώρας, καθώς καλούνται σε συνεχή εργασία πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας, καταστρατηγώντας εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες πολλών χρόνων».

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes από τη σημερινή κινητοποίηση:

enstoloi2.jpg
enstoloi3.jpg
enstoloi4.jpg
enstoloi5.jpg
enstoloi6.jpg
enstoloi7.jpg
enstoloi8.jpg
enstoloi9.jpg
enstoloi10.jpg
enstoloi11.jpg
enstoloi12.jpg
enstoloi13.jpg
enstoloi14.jpg
enstoloi17.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά (ΦΩΤΟ)
Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, με τις φήμες για το τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της οργιάζουν
Η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: «Λαβράκι» από οικονομική αστυνομία - Εταιρεία έκρυβε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε άλλο μισθωμένο χώρο στην ίδια περιοχή
Θεσσαλονίκη: «Λαβράκι» από οικονομική αστυνομία - Εταιρεία έκρυβε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ