Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κουτσούμπα με υγειονομικούς

Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Με εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στις 34 ΤΟΜΥ της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκη συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Πετινέας όσο και τα άλλα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχα την "αποδυνάμωση των δομών υγείας", καθώς όσοι εργάζονται με διετείς συμβάσεις αποχωρούν δίχως να αναπληρώνονται τα κενά. Όπως ανέφεραν, η πλήρης στελέχωση των μονάδων απαιτεί δώδεκα άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν καλύπτεται σήμερα. Για παράδειγμα, στις 16 ΤΟΜΥ της Θεσσαλονίκης εργάζονται 110 από τους περίπου 200 που χρειάζονται. Εξέφρασαν την αγωνία τους για τις δομές και τόνισαν πως είναι αναγκαίο να ενισχυθούν. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κατάσταση συνολικά της δημόσιας υγείας, που επιδεινώθηκε στο πλαίσιο της πανδημίας τις ελλείψεις και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. "Παλεύουμε για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό" σημείωσε, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις κατά καιρούς του κόμματος. "Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μονιμοποίηση όλων των γιατρών, νοσηλευτών, όλου του προσωπικού, να μην είναι έρμαια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου και χωρίς μοριοδότηση με υπουργική απόφαση, να γίνουν προσλήψεις και νέου προσωπικού για να καλυφθούν πραγματικά οι ανάγκες" πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Επεσήμανε, ότι το ΚΚΕ μπορεί και θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, θα ασκήσει πίεση "παρότι οι κυβερνώντες έχουν χαράξει μια ρότα, προδιαγεγραμμένη προκειμένου να ενισχύσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας αφού βασική κατεύθυνση της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι υποστηρικτική των ιδιωτών". Πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ η υγεία "δεν μπορεί να υπάγεται στο κριτήριο του κόστους - οφέλους, πελάτης και κέρδος," ενώ θα έπρεπε η ΠΦΥ να ενισχυθεί, να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, να υπάρξει άμεση παρέμβαση στο κρίσιμο θέμα της πρόληψης. "Εμείς παλεύουμε και για προσλήψεις προσωπικού, να λυθεί το ζήτημα άμεσα και σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του", κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με επιτροπή πλημμυροπαθών κατοίκων του Δήμου Παύλου Μελά

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών του δήμου Παύλου Μελά.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν την κατάσταση που βιώνουν, κυρίως στις περιοχές της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, που "πλημμυρίζουν ακόμα και με μια μικρής έντασης βροχή", ενώ όπως είπαν έχουν "θρηνήσει και θύματα". Υποστήριξαν ότι οι διαμαρτυρίες τους προσκρούουν σε «ώτα μη ακουόντων» που επικαλούνται "αναρμοδιότητα" για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Κατήγγειλαν απανωτές καταστροφές, απουσία φρεατίων ή βουλωμένα φρεάτια ακόμα και φρεάτια κακώς σχεδιασμένα (π.χ. με ανάποδες συνδέσεις στις σωλήνες, ή με πολύ μικρές διατομές με αποτέλεσμα να μην απορροφούν τα όμβρια ύδατα και ζήτησαν να γίνει άμεσα αντιπλημμυρική μελέτη και να προχωρήσουν τα απαιτούμενα έργα και "να δοθούν άμεσα ουσιαστικές αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται".

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «το ΚΚΕ είναι ενήμερο για τα προβλήματα της περιοχής και προσπαθεί να κάνει παρεμβάσεις για "να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ αναφέρεται σε ένα συνολικό σχέδιο που χρειάζεται, με ουσιαστικές μελέτες στο έδαφος, στη δόμηση της περιοχής, τα ρέματα, ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα που θα αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές και συνέχισε:

«Εκεί είναι το ζήτημα, θέλει κεντρικό σχέδιο, που δεν υπάρχει γιατί το μυαλό τους το έχουν στα ιδιωτικά συμφέροντα, πως και τι κέρδος θα έχει ο ιδιώτης, μόνο που οι ιδιώτες λένε ότι δεν έχουν μεγάλο ποσοστό κέρδους από τέτοια έργα αντιπλημμυρικά ή αντιπυρικά κ.α. Με τέτοιες επιλογές και πολιτικές πρέπει να παλέψει το κίνημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έγιναν, που πρέπει να δίνονται άμεσα, όπως άμεσα πρέπει να γίνονται άλλες μικροπαρεμβάσεις όπως ο καθαρισμός των φρεατίων, ή άλλες διορθωτικές κινήσεις,

«Βούληση δεν υπάρχει για να γίνουν όλα αυτά» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος και στις ευθύνες των τοπικών αρχών και πρόσθεσε:. «Απ' αυτή τη σκοπιά θα παλέψουμε τα ζητήματα, θα πιέσουμε όσο γίνεται".

«Εκτιμάμε τον αγώνα σας» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε: «Γιατί αυτό χρειάζεται, οργάνωση και αγώνας, γιατί φοβούνται την πίεση του λαού, μέχρι να αποφασίσει να κάνει άλλες συνολικότερες επιλογές ώστε να υπάρχει κι άλλη κοινωνική οργάνωση, άλλη οικονομία, άλλο πολιτικό σύστημα που να υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και όχι τα ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα, εμείς σας καλούμε να κάνετε τέτοια επιλογή, ενισχύοντας καταρχάς το ΚΚΕ».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη , το μέλος της ΚΕ, Γρηγόρης Γκλιγκόπουλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Αβραμόπουλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ